Wistjij
Onderwijs

Zakelijk cursus Engels

Tegenwoordig wordt de Engelse taal op grote schaal gebruikt als tweede of officiële taal. Engels is voor de meeste internationale organisaties de voorkeurstaal. Ook is het Engels één van de zes officiële talen van de Verenigde Naties. De Engelse taal heeft zich verspreid sinds het Britse Rijk is gaan groeien, aan het einde van de 19e eeuw was de taal werkelijk wereldwijd verspreid. De Engelse taal is dominant in de Verenigde Staten en door de groeiende economische en culturele invloed en status van dit land als wereldmacht sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog is ook de positioneel is de taal ook wereldwijd versterkt, waardoor het zicht tot een echte wereldtaal heeft ontwikkeld. Een goede kennis van het Engels is een vereiste in een aantal werkgebieden en beroepen zoals geneeskunde en informatica, heb je dit nog niet goed onder de knie dan zou je een zakelijke cursus Engels kunnen nemen om het te verbeteren. Het Engels wordt doorgaans als volgt geperiodiseerd:

–          Oudengels, vanaf midden  5e eeuw tot midden 12e eeuw, ook bekend als Angelsaksisch, geattesteerd in Beowulf.

–          Middelengels, 12-15e eeuw, invloed vanuit het Normandisch dit is een Frans dialect, na de slag bij Hastings.

–          Nieuw-Engels, ongeveer midden 16e eeuw tot het heden wordt deze soort van Engels gesproken.

– De nieuwste bundelmachine gewoon bij ons te verkrijgen.

Vanaf de 20e eeuw is het Engels de meest invloedrijke taal ter wereld. Het Nederlands heeft ook een bijdrage geleverd aan het Engels, vooral woorden die met de scheepsvaart te maken hebben. Enkele woorden in het Engels die met een Nederlandse oorsprong zijn: cookie (koekje), dike (dijk), cruise (doorkruisen), yacht (jacht (boot)). Ook het woord apartheid is van een woord dat via Zuid-Afrika van het Nederlands naar het Engels verhuisd is. Het Engels heeft een zeer diepe orthografie, dit wil zeggen dat er weinig verbad tussen uitspraak en schrijfwijze is. Veertig klanken worden op 1120 verschillende wijzen geschreven. In Engelstalige landen wordt er tweemaal zoveel dyslexie-diagnose gesteld als in Italië. In Italië worden 25 klanken op slechts 33 verschillende wijzen geschreven. Moet je voor je beroep veel Engels schrijven en kan dit op bepaalde punten nog verbeterd worden dan is ook hier een zakelijke cursus Engels goed om nog even deze punten te verbeteren.

Met bepaalde beroepen moet je je goed kunnen redden in het Engels bijvoorbeeld: Geneeskunde, Informatica, een baas van een bedrijf, in het leger. Moet je je nog verbeteren in het Engels dan is een zakelijke cursus Engels geschikt voor jou.

Zakelijk cursus Engels