Wistjij
Image default
Onderwijs

Hoe gaat professioneel studiekeuzeadvies?

Wanneer het gaat om het maken van een studiekeuze kunnen scholieren vaak veel verschillende vormen van hulp en begeleiding hierbij zoeken. Een eerste plek waar ouders terecht kunnen voor hulp en begeleiding van een studiekeuze is de school waar de scholier onderwijs volgt. Vaak kunnen scholieren sowieso altijd terecht bij hun mentor. Hier kunnen scholieren advies krijgen over het maken van hun studiekeuze. Een andere plek waar scholieren op school terecht kunnen is de decaan. Op veel verschillende middelbare scholen is een decaan aanwezig. Deze decaan heeft vaak veel ervaring met het begeleiden van scholieren bij het maken van hun studiekeuze. 

Behoefte aan professionele begeleiding 

Op de meeste middelbare scholen kunnen leerlingen dus op verschillende manieren hulp krijgen bij het maken van een studiekeuze. Scholieren kunnen terecht voor advies en ondersteuning bij hun mentor of bij een decaan die op de school werkt. Daarnaast organiseren veel middelbare scholen ook uitstapjes naar universiteiten of hogescholen die in de buurt zijn. Dit is ook een manier voor scholieren om kennis te maken met verschillende studies waarvoor de scholier die een studiekeuze moet gaan maken zou gaan kunnen kiezen. Echter, deze hulp vanuit school is niet voor alle scholieren voldoende. Deze scholieren hebben behoefte aan meer professionele begeleiding bij het maken van hun studiekeuze. 

 

Waar krijg je professionele begeleiding?  

Wanneer de scholier dus niet voldoende heeft aan de begeleiding die door scholen wordt geboden bij het maken van een studiekeuze, kan de scholier er voor kiezen om op zoek te gaan naar professionele begeleiding bij het maken van een studiekeuze. Voor scholieren waarvoor het maken van een studiekeuze een hele erg lastige opgave is en dagelijks voor veel stress zorgt is het opzoeken van professionele begeleiding een heel erg goed en verstandig idee. Deze professionele begeleiding bij het maken van een studiekeuze is bijvoorbeeld te vinden via septemberadvies.nl. 

Hoe gaat professionele begeleiding 

Wanneer je als scholier overweegt om op zoek te gaan naar een studiekeuze adviesbureau om professionele begeleiding te zoeken bij het maken van een studiekeuze is het fijn om van te voren een beetje te weten wat je van de begeleiding kunt gaan verwachten. Zo weet je aan het begin van het traject wat je kunt verwachten van de persoonlijke en professionele begeleiding bij het maken van een studiekeuze. De begeleiding zal voornamelijk plaatsvinden in de vorm van verschillende gesprekken. Eerst zullen er oriënterende gesprekken plaatsvinden, daarna zullen er ook nog enkele persoonlijk gesprekken plaatsvinden. Het is de bedoeling dat deze verschillende gesprekken de scholier kunnen helpen met het maken van een goede studiekeuze. 

https://septemberadvies.nl/