Wistjij
Image default
Onderwijs

Cursus vreemde taal volgen: hoe start je?

Veel mensen willen graag een extra vreemde taal leren, maar vinden er vaak niet de tijd voor. Een taal leren doe je namelijk niet zomaar. Het vergt een flinke investering van jouw tijden de nodige moeite. Zorg dat je bereid bent deze moeite te nemen en hou je doel voor ogen. Zo zal je zien dat het hele avontuur een stuk gestroomlijnder gaat dan gedacht. 

 

 

Waarom een nieuwe taal leren? 

Veel mensen hebben een doel om een nieuwe taal te leren. Een doel hebben, helpt de meeste mensen om de spreekwoordelijke eindstreep te bereiken. Sommigen willen graag een taal leren omdat ze (tijdelijk) gaan verhuizen naar een ander land. Anderen hebben een relatie gekregen met iemand uit een regio waarvan ze graag de taal willen leren en dan zijn er ook nog mensen die een taal eigen willen maken omdat het op zakelijk gebied een flink voordeel vormt. Ook kan het soms handig zijn voor je studie om een taal te leren. Je kunt dan bijvoorbeeld een cursus Spaans of cursus Italiaans volgen op het gewenste niveau.  

 

Hoe leer je een nieuwe taal? 

Je kunt bijvoorbeeld eerst online via een gratis of betaalde applicatie de taal leren. Dit is goed om te starten, maar uiteindelijk wil je natuurlijk écht goed worden in de taal en valt voor veel mensen het tempo en de effectiviteit van online cursussen en trainingen uiteindelijk tegen. Overweeg dan om te kiezen voor een fysieke cursus, ook wel offlinecursus genoemd. Dit heeft verschillende voordelen. Zo krijg je directere en persoonlijke feedback, kan je beter oefenen met de uitspraak én jevoert gesprekken met een docent of studiegenoot in de betreffende taal. Zij kunnen je verbeteren waar nodig is. Met een onlinecursus zijn deze mogelijkheden toch echt aanzienlijk minder, omdat er niemand écht kan luisteren naar hoe jij de woorden uitspreekt.  

 

Een andere goede manier om een taal onder de knie te krijgen is door te kijken en luisteren naar series en/of films in de taal die je graag wil leren. Dit is een goede aanvulling op een cursus. Kies, zeker in het begin, voor een makkelijke serie of film die je al ooit in je eigen taal hebt gezien. Denk aan kinderseries uit je jeugd. Nostalgisch én heel erg goed voor je taalontwikkeing. Zo heb jij die taal binnen de kortste keren onder de knie! 

 

https://www.babel.nl/cursusoverzicht/spaans//