Wistjij
Image default
Onderwijs

Wat zijn de grootste voordelen van studeren in het buitenland?

Het leren van een nieuwe taal in het buitenland is iets waar je veel aan hebt gedurende je leven. Het is erg goed voor je hersenen om een nieuwe taal te leren en een nieuwe taal leren gaat het beste als je ook echt in een ander land bent. Het is niet makkelijk om een taal vloeiend te leren spreken, maar zeker iets wat goed voor je is. Wanneer je gaat studeren in een ander land, zoals een highschool in Canada, leer je ook snel een nieuwe taal. Dit is dus al een voordeel van studeren in het buitenland. Wil je weten wat de andere voordelen zijn? Lees dan snel verder, want je leest het allemaal in dit artikel.

Je leert een taal vloeiend spreken

Dit is natuurlijk geen verrassing: hoe langer je in een land bent, hoe beter je de taal gaat spreken van dat land. Je wordt namelijk verplicht om de hele dag te communiceren in die taal en dat werpt zijn vruchten af. Ook leer je zelfvertrouwen te krijgen bij het praten in die taal en dat is natuurlijk ook heel fijn. 

Het geeft jouw loopbaan een kickstart

Eén ding is zeker als je gestudeerd hebt in het buitenland: het staat heel mooi op jouw cv. Veel mensen zijn opzoek naar iets wat opvalt in een cv. Door een taal vloeiend te spreken en dit op je cv te zetten, ben je al een stap voor derest. Buiten dat veel Nederlandse bedrijven dit als een pluspunt zien, kan je ook bij veel buitenlandse bedrijven aan de slag. Meer dan genoeg werkgelegenheid voor jou dus. 

Je krijgt een officieel bewijs van je taalniveau

Veel vervolgopleidingen of potentiële werkgevers willen een officieel bewijs van jouw taalniveau zien voordat je daar aan de slag kan of kunt verder studeren. Door voor een lange periode in een ander land te studeren, heb je genoeg tijd om toe te werken naar een internationaal erkend taalexamen. Hoe vet is dat wel niet?!