Wistjij
Image default
Onderwijs

Haal een beter cijfer op je examen

Wie wil nou niet een goed cijfer voor zijn eindexamen? Ongeacht of je nou wel of niet moeite hebt met aardrijkskunde, het is belangrijk dat je goed voorbereid bent. Dit kun je het beste doen door bijvoorbeeld een examentraining aardrijkskunde te nemen.

 

Hoe ziet een training eruit? 

Tijdens deze training zal de trainer de hoofdonderwerpen nog een keer bespreken. Zit er een onderwerp bij dat jij moeilijker vindt? Maak je dan geen zorgen, omdat de groepen klein zijn heeft de trainer veel tijd om dit allemaal uit te leggen zodat jij het goed snapt. Bij aardrijkskunde is de wisselwerking tussen vraag, theorie en bron belangrijk. Samen gaan jullie de bron ontleden. Denk hierbij aan vragen zoals: wat wordt er van ons gevraagd? Wat is te zien op de kaart en welke verbanden kunnen worden gelegd. 

Er is als het ware een stappenplan dat je kunt volgen bij ieder examen. Omdat tijdens deze trainingen wordt geoefend met oude examens krijg je handvatten om deze te beantwoorden. Hoe vaker je het stappenplan volgt, hoe makkelijker het wordt. Ook geeft het je de kans om te wennen aan de vraagstelling van het examen. 

Mocht er dan een vraag komen tijdens het examen waar je moeite mee hebt, dan hoef je alleen maar te denken je training. Volg het stappenplan en vergeet niet, vaak is je eerste intuïtie het goede antwoord. Als jij met een goed gevoel je examen wil doen, dan is het zeker aan te raden om een eindexamentraining aardrijkskunde te volgen. Dus waar wacht je nog op en schrijf je in!