Wistjij
Beauty en verzorging

Sterke nagels en mooie handen dankzij arganolie

Arganolie, de 100% natuurlijk olie die door zijn zeldzaamheid ook wel ‘het Marokkaanse Goud’ wordt genoemd, is een zeer weldadige olie die al eeuwenlang zijn werking heeft bewezen bij de verzorging van je lichaam. Een onderdeel die dagelijks wordt gebruikt, belast en dus goed verzorgd moet worden, zijn je handen en nagels. Bedenk maar eens hoe vaak we onze handen wel niet gebruiken. We pakken er allerhande spullen mee op maar ze worden ook blootgesteld aan vloeistoffen zoals schoonmaakmiddelen om maar niet te spreken over de invloed van ons klimaat. Zowel in de zomerse warmte als de winterse kou krijgen je handen en nagels de volle laag over zich heen. Daarom is de juiste verzorging essentieel om je handen en nagels gezond te houden. Hierbij kan arganolie een belangrijke rol spelen.

Arganolie voor je handen: ultra hydraterend

Doordat arganolie beschikt over ultra hydraterende eigenschappen en het daarnaast ook een 100% natuurlijk product is, geeft het een prima bescherming tegen alle externe omstandigheden die de handen en nagels kunnen aantasten. De werkzame bestanddelen trekken onmiddellijk in de huid waardoor het praktisch in gebruik is, immers de handen zullen niet langdurig vet aanvoelen. Er ontstaat een directe bescherming tegen het opnieuw uitdrogen of beschadigen van de huid. Maar de arganolie beschermt niet alleen, het bevorderd ook het herstel van droge huidranden en nagelriemen en ook kloofjes en beschadigingen zullen veel sneller herstellen. Ook je nagels krijgen door het gebruik een extra oppepper. Arganolie versterkt de nagels waardoor ze er gezonder uitzien en de kans op beschadiging ook flink zal afnemen. Gebruik de olie puur of als handcreme met arganolie.

Een goede methode van aanbrengen is om pure arganolie in een 50-50 verhouding te mengen met citroensap en de geheel schoongemaakte nagels gedurende 15 minuten hierin te weken. Door dit wekelijks te herhalen zal de conditie op peil blijven. Er kan ook worden gekozen voor een directe benadering waarbij enkele druppels direct op de nagel en nagelriem worden aangebracht. De handen worden verzorgd door middel van een creme die arganolie bevat maar ook hier is het gebruik van pure olie zeer geschikt om een zeer sterk effect te verkrijgen.

Sterke nagels en mooie handen dankzij arganolie