Wistjij
Image default
Electronica en Computers

Maak je huis slimmer

Verlichting

Voor veel mensen bestaat er maar een grote naam binnen slimme verlichting, en dat is Hue. Hue is een merk van Phillips dat bekend staat om zijn zeer eenvoudig systeem en breed kleurenspectrum. Voor Hue moet je eenmalig een basisstation kopen waarna je in totaal 100 lampen op dat bassistation kun toevoegen. Dit is voor de meeste mensen meer dan genoeg. De Hue lampen zien er uit en werken als normale led lampen echter ze zijn ook bestuurbaar via de app van Hue. Behalve dat je ze van afstand kunt besturen kun je ook routines instellen. Zo kun je er voor zorgen dat als je thuiskomt de lichten aan gaan. Of bij zonsondergang de lampen langzaam aan gaan. Behalve Hue bestaan er ook wel andere merken zoals de Innr lampen echter hebben deze niet zo veel functionaliteit zoals die van Hue maar ze zijn wel goedkoper dus het hangt er van af wat je er mee wil doen.

Deurbel

Voor slimme deurbellen zijn er ook voldoende oplossingen. Een van de meest gebruikte is Ring. Deze deurbel installeer je net zoals iedere andere gewone deurbel echter komt hij wel met wat extra functies. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf afstand met je telefoon via de camera kijken wie er voor de deur staat nadat je een melding krijgt. En dan ook via een intercom systeem praten met bijvoorbeeld een bezorger. Ook kun je tot 30 dagen terugkijken dat is al helemaal handig omdat hij dan ook als beveiligingscamera werkt.

Van je huis een slim huis maken is dus niet zo moeilijk als veel mensen denken. Echter is het enige nadeel dat het wel wat kan kosten maar het is wel een investering in je kwaliteit van wonen.

https://finesmart.nl/collections/innr-lampen