Wistjij
Image default
Dieren

Op een veilige en effectieve manier een goede nachtrust weg van vervelende muggen

Het is inderdaad vervelend als u gaat slapen en de muggen in uw oren gaan zoemen. Het is niet alleen het vervelende geluid maar ook het effect van hun beten. Er is onderzocht dat muggenbeten niet alleen huidirritatie en jeuk veroorzaken, maar ook Zika- en Usutu-virussen kunnen overbrengen. Infectie met het Zika-virus veroorzaakt meestal milde symptomen zoals koorts, huiduitslag en spierpijn. Het virus kan zelfs een complicatie veroorzaken bij zwangere vrouwen die vroeggeboorte en geboorteafwijkingen veroorzaken. De hoeveelheid virus in de muggen moet echter hoog genoeg zijn om de infectie bij mensen te veroorzaken. Deze worden nog onderzocht door onderzoekers van Wageningen Universiteit in Nederland.

Als u zich zorgen maakt en geïrriteerd bent door de aanwezigheid van muggen, bent u niet de enige. Volgens onderzoek van Wat Vindt Nederland voelt 40 procent van de 4.000 respondenten zich ook zo aan als u. Ze zijn bezorgd en bang voor de toename van dit ongedierte in het algemeen. Bijna de helft van hen was van mening dat ongediertebestrijding en het milieu even belangrijk zijn. Er zijn dus in ieder geval drie tips om vervelende muggen kwijt te raken die u thuis kunt doen.

Drie tips om vervelende muggen van buiten en van binnen te verwijderen

1. Kweek een ongediertebestrijdingsplant
U kunt overwegen om kruiden en bloemen te planten die muggen en andere insecten effectief afstoten. Dit omvat citroengras, basilicum, munt, rozemarijn voor de kruiden en goudsbloem, lantana, eucalyptus, lavendel voor de bloemen. Dit voorkomt dat muggen zich in de buurt van uw huis voortplanten.

2. Muggenhor
Voorkom dat muggen uw huis binnendringen door horren voor uw deur en ramen te plaatsen. Muggenhor zorgt ervoor dat u toch frisse lucht kunt krijgen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de aanwezigheid van muggen.

3. Chemisch muggenspray
Gebruik insectenwerende middelen op uw blootgestelde huidoppervlak. De insectenwerende middelen bevatten meestal 30 procent tot 50 procent DEET. Hoe hoger het percentage, het beschermt u gedurende een langere periode. Andere insectenwerende middelen kunnen tot 15 procent picaridine bevatten, dat geurloos is en niet plastificeert zoals DEET. Dit afweermiddel is niet geschikt voor kinderen onder de twee maanden.

Als u de voorkeur geeft aan een gemakkelijkere manier om zonder veel moeite van muggen af ​​te komen, is automatisch muggenspray misschien iets voor u. Dit voorkomt huidirritatie of installatiewerkzaamheden.

Insect free
Insect Free geeft u het gemak om automatisch muggen af te weren. Het muggen verjagen product sproeit het chemische muggenspray automatisch elke 15 minuten of 30 minuten naar het gebied rond het huis. Bij normaal gebruik gaat één verstuiver 30 dagen mee.

Meer informatie?
Bezoek onze website voor een specifiek muggenspray product en Insect Free voor andere insectenwerende producten.