Wistjij
Image default
Electronica en Computers

Wist jij dat huismerk cartridges meer printerinkt bevatten dan originele cartridges?

Met huismerk cartridges koop je meer inkt voor een lagere prijs. Maar is de afdrukkwaliteit net zo goed?

Wist jij dat iedereen geld kan besparen? Of je nu zelf thuis wel eens wat print of op het werk; dit kan veel goedkoper. Heb jij je wel eens verwonderd waarom een printer kopen goedkoop is en je zelfs inkt erbij krijgt, terwijl de nieuwe cartridges kopen juist heel duur is? Denk jij nu, dat zal het verdienmodel wel zijn, ze bieden je goedkoop een printer en daarna zit je vast aan hun merk en verdient de fabrikant geld met de inkt. Het feit is: je zit helemaal niet vast aan de inkt van de fabrikant. Ze laten je dit denken, maar je kunt gewoon huismerk inktcartridges van diverse merken kopen!

Is merk printinkt beter dan goedkope huismerk inkt?

Dit is een goede vraag, en voor het antwoord kun je op de Consumentenbond vertrouwen. Uit onderzoek blijkt dat mensen de kwaliteit van de afdrukken met huismerk printinkt als prima beoordelen. Per merk kan de kwaliteit wel verschillen. Gezien de besparing die het teweeg brengt, is een goed huismerk zoeken zeker de moeite waard. Als je eenmaal een webshop voor goedkope huismerk inkt gevonden hebt, dan kun je daar altijd weer printinkt bestellen. Met iedere bestelling doe je weer een goede besparing als je anders dure huismerk inkt zou kopen.

Zit er meer inkt in merk cartridges?

Waar komt het prijsverschil vandaan? Als van goedkope huismerk cartridges de afdrukkwaliteit als net zo goed beoordeeld wordt, hoe kunnen ze dan goedkoper zijn? Soms denken mensen nog wel eens dat een huismerk minder inkt biedt, maar is dit ook zo? Zeker niet! Vaak bevat een huismerk zelfs meer inkt. Ter voorbeeld, een huismerk HP 304 XL bevat 18 ml inkt, dat is maar liefst 3 keer zoveel als het origineel. Als je bij een betrouwbare winkel bestelt, mag je erop vertrouwen dat wat op de verpakking staat, er ook daadwerkelijk inzit. Een XL cartridge kopen is verstandig, je krijgt dan meer inkt en voorkomt vervuiling van lege cartridges. Bovendien hoef je minder vaak de cartridges te vervangen en minder vaak inkt te bestellen. Ideaal dus om tijd, geld en gedoe mee te besparen.