Wistjij
Image default
Electronica en Computers

Waarom is IT lifecycle management zo waardevol voor een bedrijf

De technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben ervoor gezorgd dat IT steeds belangrijker is geworden voor bedrijven. Geen enkel bedrijf kan tegenwoordig meer zonder hardware en software. De IT afdeling van een bedrijf zorgt ervoor dat allerlei problemen rondom hardware en software worden opgelost. Dit is dan ook de reden dat de vraag naar opgeleide IT’ers enorm is. Helaas kan het aanbod daar niet aan tippen. Dit betekent dat bedrijven steeds meer in de problemen komen en de IT moeten uitbesteden aan IT bedrijven. Een mooi voorbeeld van een IT dienst van een IT professional is IT Lifecycle Management. Verder in dit artikel lees je meer over deze IT dienst en waarom deze IT dienst zo waardevol is.

Wat is IT Lifecycle Management?

Lifecycle management houdt in dat het gehele proces van elektronische apparaten wordt ondersteund. Dit betekent dat deze IT tool zorgt voor de inventarisatie, voorraadbeheer, installatie, afvoering, administratie en communicatie van de apparaten. Voor deze tool wordt bepaalde software gebruikt. Een voorbeeld hiervan is Pluto. Pluto kan in vier verschillende scenario’s worden gebruikt: Vervanging na afschrijving, nieuwe eindgebruikers, eindgebruikers weg en projectmatige inzet.

Wat zijn de voordelen van deze IT dienst?

Er zijn een aantal voordelen te noemen van It Lifecycle Management. Het eerste voordeel is de tijd die u als bedrijf bespaard. Een bedrijf is veel tijd kwijt aan het vervangen van apparaten, het installeren van apparaten en het afvoeren van apparaten. Deze tool haalt deze moeite en tijd weg waardoor u als bedrijf zich weer kan focussen op de belangrijke zaken.

Het tweede voordeel is dat u als bedrijf kosten bespaart met deze IT dienst. Dit klinkt misschien raar, maar ondanks dat u voor een extern bedrijf kiest zal u merken dat de kosten minder zullen zijn. U hoeft als bedrijf namelijk niet mensen speciaal in dienst te nemen en er blijft meer tijd over voor winstgevende taken.

Het derde voordeel is dat u als eigenaar of ondernemer heel duidelijk in beeld hebt hoe het zit met de verschillende processen rondom de elektronische apparaten. U krijgt namelijk rapportages en u kunt real time meekijken met het proces. Zo kunt u snel aangeven als u ergens niet tevreden mee bent en voorkomt u problemen.

Tot slot is er ook een tevredenheid meting in deze IT dienst aanwezig. Dit betekent dat je steeds als eigenaar en werknemer kan aangeven hoe je het proces vind verlopen en of u nog bepaalde aanmerkingen hebt. Op deze manier zal het proces steeds persoonlijker rondom uw bedrijf worden en kunt u het maximale eruit halen.

Zaken

Zijn er nog overige IT diensten?

Naast IT Lifecycle Management zijn er ook andere mooie IT diensten aanwezig voor uw bedrijf. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de zogenaamde werkplekverhuizing. Deze IT dienst zorgt ervoor dat u zorgeloos kan verhuizen naar een nieuw pand met het bedrijf. De apparaten worden losgekoppeld, veilig vervoerd en opnieuw geïnstalleerd op de nieuwe werkplek.

Verder kunt u ook nog kiezen voor bijvoorbeeld dataverwijdering of vernietiging. Als bedrijf bent u heel voorzichtig met de data. U moet ook aan bepaalde regels voldoen rondom de gevoelige data om een datalek te voorkomen. Om zeker te weten dat de data van oude apparaten wordt verwijderd of vernietigd kunt u dit laten doen bij een professionele IT partij.