Wistjij
Image default
Zorg

Welke chronische hyperventilatie symptomen heb jij?

Wanneer je te maken hebt met chronische hyperventilatie symptomen dan kan dit knap lastig zijn. Er zijn een aantal symptomen waaraan je kunt herkennen dat je met deze aandoening te maken hebt. Een van de meest voorkomende van de chronische hyperventilatie symptomen is dat het ademhalen een stuk lastiger gaat dan normaal. Je bent snel buiten adem wanneer je je inspant. Dit kan bij iedereen in andere maten voorkomen. Denk aan iemand die een blaadje van de grond opraapt en de ademhaling al niet onder controle weet te houden, maar iemand anders heeft het pas wanneer die echt gaat sporten of een wandeling gaat maken. Je kunt als een van de chronische hyperventilatie symptomen ook denken aan het hebben van een bepaald soort benauwdheid. Je weet niet goed waar je je adem vandaan moet halen en voelt je snel benauwd. 

Luchtwegen

De chronische hyperventilatie symptomen hebben ook te maken met het krijgen van te weinig lucht in de luchtwegen. Je merkt dan al gauw dat je kortademig wordt en ook dit is een van de kenmerken waaraan je kunt merken dat deze aandoening misschien bij jou het geval is. Astma-aanvallen zijn ook veelvoorkomende klachten wat men vaak aangeeft wanneer ze dit hebben. Het is vaak een combinatie van een aantal van de chronische hyperventilatie symptomen waaraan men het kan merken. Heb je alleen maar een keer last van kortademigheid, dan heb je niet meteen deze aandoening. 

Piepende ademhaling

Een piepende ademhaling kan ook voorkomen. Je zal dan wanneer je bijvoorbeeld diep gaat ademhalen merken dat er een geluid uit je keel komt. Dit kan de eerste keer heel raar zijn, wanneer je weet niet wat je overkomt. Heb je een van deze chronische hyperventilatie symptomen of een / meerdere van de lijst, is het raadzaam om een keer een dokter te bezoeken.