Wistjij
Image default
Zorg

Het voordeel van VGZ collectiviteitskorting

Wilt u een nieuwe zorgverzekering afsluiten? Ieder jaar heeft u de mogelijkheid om van verzekeringsmaatschappij over te stappen. In Nederland is een zorgverzekering immers verplicht, maar u heeft wel keuzemogelijkheden. U bent bijvoorbeeld niet verplicht om een aanvullende verzekering af te sluiten. Daarnaast kunt u zich ook aansluiten bij een collectieve zorgverzekering. Wanneer u voor een collectieve zorgverzekering gaat, dan ontvangt u vrijwel altijd VGZ collectiviteitskorting. Dit komt omdat u met meer mensen bent aangesloten en daardoor kunnen verzekeringsmaatschappijen deze korting bieden.

Wanneer u een collectieve verzekering bij VGZ afsluit, dan kunt u echter genieten van nog meer voordelen. In deze tekst bespreken wij de verschillende aanvullende voordelen.

 

Een extra budget voor preventieve zorg

Bij VGZ hechten ze veel waarde aan de preventieve gezondheid van de verzekerden. In de eerste plaats is dit natuurlijk uit eigen belang. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat mensen die gezond leven minder vaak zorg nodig hebben. Dit is voor een zorgverzekeringsmaatschappij voordelig. Bij VGZ geven ze u dan ook een extra budget voor preventieve zorg, wanneer u besluit om daar een verzekering af te sluiten. Dit geld kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor een preventieve gezondheidscheck of coaching.

 

Ruime vergoedingen voor fysiotherapie en mondzorg

Sluit u een collectieve verzekering bij VGZ af? Dan profiteert u van ruime vergoedingen voor fysiotherapie en mondzorg. Dit is in de eerste plaats ideaal voor mensen die regelmatig kampen met lichamelijke klachten. Deze mensen hebben vaak langdurig fysiobehandelingen nodig. Dit is zeer prijzig, maar gelukkig wordt dit vergoed door VGZ. Daarnaast zijn er ook mensen die regelmatig problemen met het gebit hebben. De behandelingen bij een tandarts worden elk jaar duurder en ook daar kunt u ruime vergoedingen voor krijgen. Iedereen in Nederland heeft immers het recht om met een gezond gebit rond te lopen.

 

Snelle uitbetaling van declaraties (VGZ collectiviteitskorting)

De zorgkosten stijgen elk jaar en daarom wilt u uiteraard dat de declaraties snel worden uitbetaald. Dan komt u namelijk niet in de financiële problemen. VGZ heeft een handig systeem en daarmee kunnen ze declaraties snel uitbetalen. U kunt de declaraties namelijk zelf aanvragen via een interne online pagina. Deze is zeer gebruiksvriendelijk opgebouwd, zodat mensen met weinig digitale ervaring ook weten wat ze moeten doen.

 

Gezinsleden kunnen zich ook aansluiten

Heeft u een groot gezin? Dan is de VGZ collectieve verzekering ook voordelig, want gezinsleden kunnen ook profiteren van de korting. Kinderen onder de achttien jaar worden bovendien gratis meeverzekerd.

 

Conclusie

In deze tekst zijn we dieper ingegaan op de voordelen van een collectieve verzekering van VGZ. We hebben besproken dat u niet alleen kunt profiteren van VGZ collectiviteitskorting, maar ook van andere faciliteiten.