Wistjij
Image default
Auto’s en Motoren

Wat te doen met een auto die total loss is?

Heb je recentelijk een flink ongeluk gehad? Is jouw auto daardoor total loss verklaard? Dan heb je meerdere mogelijkheden wat je met jouw auto kunt doen. Enkele van deze mogelijkheden tref je in dit artikel aan; neem de mogelijkheden op je gemakje door, zodat je uiteindelijk voor jezelf de juiste keuze kunt maken.

Mogelijkheid 1: sloopauto verkopen

Is jouw auto dusdanig beschadigd geraakt dat hij alleen nog maar gesloopt kan worden? Dan is het interessant om hier een partij voor bij jou in de buurt te zoeken. Een sloopbedrijf heeft altijd wel oren naar een sloopauto, aangezien hier altijd nog onderdelen uit gebruikt kunnen worden. Uiteraard kan het materiaal van de auto ook weer gerecycled worden.

Het verkopen van jouw sloopauto is dus zeker een goed idee. Onze tip: kies voor een sloopbedrijf bij jou in de buurt. Ben je woonachtig in Rotterdam? Kies dan voor sloopauto verkopen Rotterdam. Ben je woonachtig in Gouda? Kies dan voor sloopauto verkopen Gouda.

Mogelijkheid 2: laat het aan jouw verzekeringsmaatschappij over

Zie je het niet zitten om zelf iets met jouw auto te doen? Dan kun je er ook voor kiezen om de auto aan jouw verzekeringsmaatschappij te geven. De verzekeringsmaatschappij zorgt er vervolgens voor dat er iets nuttigs met jouw auto gedaan gaat worden.

In sommige gevallen ben je dit overigens ook verplicht om te doen. Dit hangt echter volledig van de situaties af en van de voorwaarden die door jouw verzekeringsmaatschappij opgesteld zijn.

Mogelijkheid 3: door garagebedrijf laten verkopen

Staat jouw auto op dit moment nog bij het garagebedrijf? Is juist bij dat garagebedrijf vastgesteld dat de auto total loss is? Dan kun je er ook voor kiezen om de sloopauto door jouw garagebedrijf te laten verkopen. De kans is groot dat deze garage connecties heeft, zodat je mogelijk ook nog een leuk bedragje aan de verkoop van jouw auto over kunt houden.

Het is hoe dan ook aan te raden om voor jezelf een goed vergelijk te maken. Je kunt jouw auto immers maar één keer verkopen of weg doen. Denk daarom goed na over jouw voorkeuren, denk goed na over het geld dat je mogelijk nog kunt verdienen en houd ook rekening met het milieu. Als jouw auto gesloopt gaat worden, is het wenselijk dat dit op een duurzame manier gaat gebeuren!