Wistjij
Image default
Auto’s en Motoren

Wat maakt een goede motorjas?

In diverse winkels is een ruime keuze aan verschillende soorten motorjassen verkrijgbaar. Je kunt allerlei stijlen en merken kopen, zoals de Dainese motorjas. Maar het is belangrijk om eerst een paar aspecten te overwegen die de motorjas tot een bruikbare kledingstuk maken bij het motorrijden. Maar naar welke aspecten moet je precies kijken bij het kopen van een motorjas? Dit zijn het beschermingsniveau, de gebruikte materialen, het comfortniveau en de bouwkwaliteit.

Beschermingsniveau en comfort

Een motorjas moet je kunnen beschermen tegen verschillende buitenelementen zoals regen en wind. Bij koude temperaturen wil je misschien ook een jas met de nodige vulling om je warm te houden. Controleer ook het materiaal van de jas. Zorg ervoor dat het dik genoeg is om je huid te beschermen tegen schaafwonden bij ongelukken. Als je er eenmaal zeker van bent dat al deze dingen aanwezig zijn in een motorjas, kun je je zorgen maken over het comfort. Hoewel comfort altijd op de tweede plaats moet komen na het beschermingsniveau, moet je het ook serieus nemen. Want als een jas comfortabel is, hoef je je aandacht niet te verspillen aan oncomfortabel zitten. Zo kunt je je beter op de weg concentreren.

Materiaal

Het aspect dat bepalend is voor het comfort van een motorjas is het materiaal. De meest voorkomende motorjas die je de beste bescherming biedt is leer. Er zijn ook enkele ontwerpen voor motorjassen die uit textiel bestaan. Textiel is belangrijk omdat dit het materiaal is dat schuring en schuring van je huid helpt voorkomen. Daarnaast kan de gebruikte stofsoort ook bepalend zijn of je de motorjas rechtstreek op je huid kunt dragen of niet.

Bouwkwaliteit

Geweldige stoffen maken geen verschil als de bouwkwaliteit slecht is. Als je een motorjas koopt, moet je elk onderdeel ervan controleren. Ga na hoe de jas in elkaar zit en of er geen losse draadjes zijn. Een goed gemaakte motorjas zal niet scheuren, ook al draag je hem voortdurend en laat je hem regelmatig wassen. Met al deze aspecten in gedachten, zul je in staat zijn om een motorjas te kiezen die perfect bij je past.