Wistjij
Image default
Telefonie

Waarom maken zo veel mensen constant gebruik van hun telefoon? En kun je het mischien minder doen?

Deze vraag stuit vaak op stilte, hoe vaak gebruik jij je telefoon en waarom doe je dat eigenlijk? Natuurlijk hebben veel mensen door de steeds lagere prijs van telefoons een abonnement of sim only afgesloten. Hoe vaak wilt u praten?” Soms leidt deze vraag toch tot een pauze, alsof het idee dat ze zelf de frequentie van deze gesprekken kunnen bepalen, gewoon niet klopt. Maar dan zeggen ze iets als: “Eén keer per week.” “En wil jij degene zijn die de gesprekken initieert?” Ik zal het vragen. “Ja!” zullen ze zeggen. “Doe het dan,” zeg ik ze.

  • Je traint mensen hoe ze je moeten behandelen. Als je door het leven gaat met een bordje op je rug waarop staat “KICK ME,” zullen de mensen je vreemd aankijken, hun schouders ophalen, en je dan een stevige laars geven. Als je daarentegen door het leven gaat met een fysieke draagkracht en een stem die aandringen, “Ik verdien respect”, dan krijg je over het algemeen respect.

Je kunt een aantal regels bedenken voor het gebruik van je telefoon

Wat de telefoon betreft, moet u eerst de regels bepalen door uw moeder (zus, dochter) te bellen en uit te leggen dat u voortaan liever één keer per week praat (of welke andere pauze u ook kiest) en dat u het gesprek in gang zet. U kunt verwachten dat u protesten zult ontvangen: “Ik reken erop met je te praten,” of “Je bent de enige persoon die naar me luistert,” of “Ik heb altijd met je kunnen praten wanneer ik er zin in had – hou je niet meer van me?”

Hoe kun je minder gebruik maken van je telefoon?

Als je probeert je beslissing te rechtvaardigen of uit te leggen, ben je gedoemd. In plaats daarvan, werk een simpel script uit en hou je eraan vast: “Het werkt het beste voor mij als we één keer per week praten; ik bel je.”

  • Als je het argument krijgt, “Je kunt me niet zo in de steek laten, ik moet je echt kunnen bellen wanneer ik dat nodig heb,” antwoord je zoiets als, “Ik begrijp wat je zegt, maar het werkt het beste voor mij als we één keer per week praten.”
  • Nogmaals, probeer je positie niet te verdedigen. Je moet je er gewoon aan houden zonder te ontluiken, met behulp van wat bekend is geworden als de “gebroken record techniek”.

Maak niet altijd gebruik van je telefoon

Als de persoon in kwestie je de volgende dag belt, moet je je beleid herformuleren en beloven dat je belt op het afgesproken tijdstip. Als de persoon aandringt op het argument, moet u misschien zeggen: “Ik moet nu ophangen” en het dan doen. Houd uw stem rustig en uw toon warm en oprecht. U kunt uw punt maken en toch ontspannen en zorgzaam blijven.

Het is belangrijk om te kijken waarom je een telefoon gebruikt

Als u het script volgt en niet instort, zult u verbaasd zijn hoe snel een patroon dat u al jaren frustreert, kan worden veranderd in een patroon dat past bij uw behoeften. En als je je eenmaal realiseert dat je de keuze hebt, kan het zijn dat dit patroon van zelfverzekerdheid zich ook uitstrekt naar andere gebieden van je leven.

https://gsm-stuntprijzen.nl