Wistjij
Image default
Auto’s en Motoren

KM registratie ook nodig bij Verklaring geen privégebruik auto

Het bijhouden van een kilometerregistratie kan verschillende doeleinden hebben. Zo gebruiken veel ZZP’ers een km registratie om de zakelijke kilometers te declareren voor €0,19 per kilometer. Een km registratie kan ook bijgehouden worden als u een auto van de zaak heeft en de bijtelling wilt voorkomen. En heeft u een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ getekend, dan is het alsnog verstandig om een kilometerregistratie bij te houden.

 

Wat is een Verklaring geen privégebruik auto?

U tekent een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ als u over de auto van de zaak geen bijtelling wilt betalen. Hiermee kunt u aantonen dat u op jaarbasis niet meer dan 500 km privé met de auto heeft gereden. Dat is nog niet alles, want om dit aan te kunnen tonen dient er een km registratie bijgehouden te worden.

Wat houdt een kilometerregistratie in?

In een kilometerregistratie noteert u het merk, type en kenteken van de auto, de periode wanneer u de auto tot uw beschikking heeft gehad en alle ritgegevens. Voor de ritgegevens noteert u per rit:

  • de datum;
  • de begin- en eindstand van de kilometerteller;
  • het vertrek- en aankomstadres;
  • de route die u hebt gereden, als u niet de meest gebruikelijke route heeft genomen;
  • of het een privérit is of een zakelijke rit;
  • de privé-omrijkilometers als tijdens een rit zowel zakelijke als privékilometers worden gereden.

 

Km registratie bij controle

Met de kilometerregistratie toont u aan dat u maximaal 500 km privé met de auto heeft gereden. Mocht u een controle krijgen vanuit de Belastingdienst, levert u de bijgehouden km registratie aan. Zij zijn al op de hoogte dat u een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ heeft. Die kunt u namelijk aanvragen via de Belastingdienst zelf. Het formulier hiervoor kunt u online aanvragen.

https://www.trackjackeurope.com/verklaring-geen-privegebruik-auto/