Wistjij
Image default
Tuin en buitenleven

Hovenier BBL

Ben je begonnen als hovenier BBL en zoek jij nu een mooie vacature? Dan tref jij het, want tegenwoordig zijn er veel vacatures binnen deze sector. Uiteraard is het wel belangrijk om tijdens de sollicitatie uniek te zijn. Daarmee kun je de concurrentie namelijk te slim af zijn. In de eerste plaats is het belangrijk om een goede sollicitatiebrief te schrijven. Met deze brief moet je gelijk met de deur in huis vallen. Recruiters zien namelijk veel brieven voorbij komen. Meestal lezen ze alleen de brieven die interessant beginnen. De kans dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek na het schrijven van een goede sollicitatiebrief is vrij groot. Maar hoe zorg je ervoor dat dit gesprek goed gaat verlopen? In dit artikel geven wij enkele tips.

 

Lees je goed in voor de vacature hovenier BBL

Veel mensen zijn zenuwachtig voor het sollicitatiegesprek en dat is ook wel te begrijpen. Gelukkig kun je de angst reduceren door je goed voor te bereiden op de sollicitatie. Je kunt dit vergelijken met een spreekbeurt. Kinderen zijn altijd zenuwachtiger voor een spreekbeurt wanneer ze slecht zijn voorbereid. Met een goede voorbereiding weet je wat je te doen staat en daardoor heb je ook minder spanning. Lees voordat je na het gesprek gaat nog eens goed de vacature door. Daarnaast is het ook belangrijk om iets meer over het bedrijf zelf te weten te komen. De meeste bedrijven zijn voorzien van een website. Lees ook deze website goed door, zodat je goed kan reageren op alle vragen tijdens een sollicitatie.

 

Wees assertief bij de sollicitatie voor hovenier BBL

Het is ook belangrijk om tijdens het gesprek assertief te zijn. Dit houdt in dat je tijdens het gesprek zelf ook interesse moet tonen. Stel bijvoorbeeld ook vragen aan de recruiters. Daarbij kun je denken aan vragen over het salaris, het werk en andere zaken die voor jou interessant en relevant zijn. Veel mensen denken dat ze tijdens het eerste gesprek terughoudend moeten zijn, maar dit is een grove misvatting. Assertiviteit wordt zeker gewaardeerd.

 

Wees authentiek

Misschien heb je vroeger ooit geleerd dat je tijdens het sollicitatiegesprek de beste punten van jezelf naar voren moet brengen. Daar zit een kern van waarheid in, maar tegelijkertijd is het ook belangrijk om authentiek over te komen. Veel mensen zijn tijdens de sollicitatie alleen bezig om de beste kanten naar voren te brengen. Elk mens heeft echter ook mindere kanten en het is geen enkel probleem om deze kanten te laten zien. Recruiters hebben veel ervaring met het voeren van sollicitatiegesprekken en ze zien dan ook snel wanneer je authentiek bent als hovenier BBL en wanneer niet.