Wistjij
Adverteren

Het verhaal achter werkkleding!

Horeca

In verschillende bedrijfstakken moeten bedrijven zich houden aan speciale kleding voorschriften. Zo is dat ook zo bij horeca kleding, een kok moet bijvoorbeeld een haarnetje op hebben, dit om geen verdwaalde haren in het eten te laten komen dus ter hygiëne. Dit is in de horeca het voornaamste doel van de voorschriften om hygiënisch te kunnen werken in de keuken.

Onderscheid

In horeca kleding heb je allemaal verschillende stijlen, maar toch hebben bijna alle horeca gelegenheden dezelfde kleding die ze gebruiken. Maar toch lukt het ze om van iedereen onderscheid te kunnen maken. Zo draagt een kelner vaak een blouse of overhemd en ondanks dat dit bij ieder horeca bedrijf bijna zo is heb je hier natuurlijk heel veel verschillende kleuren en materialen in.

Soorten kleding

Ook hoort bij horeca kleding onder andere een promotie schort, een kelnersloof, cocktailsloof, pizza sloof en een normaal sloof en dan zijn er nog vele soorten sloven te verkrijgen. Ook zijn er allemaal verschillende soorten schorten, natuurlijk kan een stropdas ook niet missen of een zakelijk sjaaltje voor de dames. Een rok voor de dames of misschien een speciale broek. Voor in de keuken worden er natuurlijk schorten gebruikt als horeca kleding, maar ook wat veel worden gebruikt zijn speciale koksbroeken of een koksbuis. Door verschillende sloven en de vele soorten blousen/overhemden die er zijn kan een bedrijf zich door middel van de kleding dus onderscheiden van andere bedrijven.

Voorschriften in de Horeca

Horeca kleding is dus een voorwaarde waar ze aan moeten voldoen, nog enkele van deze voorschriften zijn dat er niet met sieraden gewerkt mag worden. En dan is dit voornamelijk in de keuken omdat ze hier het voedsel aanraken. Ook moeten de handen altijd weer opnieuw schoongemaakt worden, ook dit is ter hygiëne. Bij veel bedrijven moeten de meiden maar ook heren met lang haar het in een staart dragen en dit moet eigenlijk altijd in de keuken of met een haarnetje moet gewerkt worden.

Niet alleen zijn er dus kledingvoorschriften, maar nog veel meer voorschriften wat logisch is. Als een kok het eten proeft het eten maar éen keer met het zelfde bestek wordt gegeten of gebruik dan twee lepels. Hierbij kan je met de schone lepel het eten leggen op je proef lepel en komen er dus geen bacteriën uit de mond in het eten terecht. Ook is het belangrijk om schone kleding te dragen als je gaat werken in de horeca, want ook hier zitten vele bacteriën op.

Het verhaal achter werkkleding!