Wistjij
Adverteren

Het verhaal achter de omsnoeringsmachine

Omsnoeringsmachine

We hebben ze allemaal wel gezien, een pakketje die we binnen hebben gekregen die vast zitten met een soort plastic band. Of je hebt een product besteld die je nog in elkaar moet zetten. Bij deze pakketjes worden vaak de onderdelen die bij elkaar horen, bij elkaar omgesnoerd. Deze werkzaamheden worden gedaan met een omsnoeringsmachine.

Werktafels

Deze omsnoeringsmachine heb je in een soort werktafels waar bij het echt helemaal zelf mee inpakt. Maar ook is er een hand omsnoeringsmachine. De kleuren banden heb je in vele verschillende kleuren, maar ook in verschillende maten en diktes. Zo kunnen de bandjes vrij smal zijn, maar ook in de breedte zijn er verschillende maten verkrijgbaar. In veel gevallen van een omsnoeringsmachine zit de rol met de bandjes naast of onder de machine, ook is hij in bijna alle gevallen blauw van kleur.

Het is een kleine werktafel die niet veel ruimte in beslag hoeft te nemen. Maar ook kunnen ze enorm groot zijn, voor bijvoorbeeld hele pallets dus zowel in de machine als de band kleuren is enorm veel variatie. Zo is er voor elk bedrijf die een omsnoeringsmachine nodig heeft wel wat wils. Ook worden dozen zelf veel dichtgehouden met deze banden zodat er minder snel iets uit kan vallen of dat hij zomaar geopend kan worden. De machine kan zo uitgebreid mogelijk worden gemaakt. Zo kan het alleen bestaan uit de machine, maar ook is het mogelijk dat de pakketjes gewoon via een lopende band door de machine gehaald wordt. Bekijk het nieuws

Kranten en folders

Als je de folders of kranten wel hebt bezorgd werden ze ook vaak zo bij je thuis afgeleverd met een band. Om zowel de lengte als de breedte van de kranten of folder stapel zodat het netjes blijft en er ook niks verloren kan worden. Naast kranten, folders, dozen en pakketjes zijn er nog zoveel andere producten die op deze wijze bij elkaar gehouden worden. Zoals stapels hout of misschien een paar dozen met pakjes drinken er in.

Andere vormen

Ook zijn er nog andere vormen om producten bij elkaar te binden of in te pakken zo worden veel verpakkingen ook met wikkelfolie ingepakt. Deze worden in fabrieken gebruikt, maar ook boeren gebruiken deze methode op het land als ze gras binnenhalen. Ook kunnen pakketjes simpelweg met ducktape dicht geplakt worden of met een andere tape die net zo sterk of sterker is dan ducktape. Maar ook zijn er speciale plakranden om verpakkingen mee te sluiten.

Het verhaal achter de omsnoeringsmachine