Wistjij
Adverteren

Whiskey glazen: Maakt het glas een verschil?

Een veel gehoorde opmerking is dat het vooral gaat om wat er nou eigenlijk in de fles zit. Je wil toch gewoon kunnen genieten van je whisky? Toch kan een glas echt een verschil maken voor de smaakbeleving. Dit klinkt gek want een hele goedkope whisky zal natuurlijk niet ineens de smaak krijgen van een whisky van € 500. Toch kan een glas er wel voor zorgen dat je veel meer meekrijgt van de unieke blends die ze maken met whiskey. Wij leggen je uit wat voor een verschil het soort glas kan maken met whiskey glazen.

Whiskey glazen gemaakt uit kristalglas zorgt al voor een verschil.

Je hebt glas en je hebt kristalglas en daar zit een groot verschil tussen. Bij kristalglas denken we natuurlijk vooral aan de glinsteringen en luxe uitstraling van het glaswerk. Er is meer dan alleen een mooie uitstraling bij kristalglas. Het glaswerk ziet er namelijk niet alleen mooi uit, maar zorgt ook voor een toevoeging aan je whisky. Kristalglas bewaart o.a. uitstekend de temperatuur. Je drankje blijft zo bijvoorbeeld op 20 graden. Of als je graag je drankje koel wil drinken dan zorgt kristalglas ervoor dat je whisky koel blijft. Temperatuur is enorm belangrijk bij het op smaak drinken van je whisky. Whiskey glazen van kristalglas kunnen er ook voor zorgen dat je handen geen geurtjes afgeven. Whisky is een kwestie van smaak en bij smaak horen geuren. Een gewoon glas kan geurtjes van je handen doorgeven aan je whisky. Whiskey glazen zorgen zo altijd voor de optimale omstandigheden om je drankje te drinken.

Whiskey glazen speciaal om te ruiken.

Naast bourbon whiskey glazen zijn er ook glazen speciaal om te ruiken. Deze whiskey glazen worden ook wel nosing glasses genoemd. Onderin is het glas rond voor de optimale ontwikkeling van de whisky. De tuit richting de neus loopt taps toe waardoor je neus erin past. Vanwege de smalle opening kan je verschillende smaken en ingrediënten uit de whisky halen. De whisky komt optimaal tot zijn recht en je kan zelfs je eigen smaaknotities maken. Helaas zijn deze whiskey glazen lang niet overal te koop. Gelukkig kan je wel in een speciaalzaak online terecht voor deze unieke whiskey glazen.

Whiskey glazen: Maakt het glas een verschil?