Wistjij
Woning en Tuin

Het gemak van een veegmachine

Niet veel particulieren hebben de beschikking over een veegmachine. Deze wordt uitsluitend aangeschaft wanneer men beschikt over veel ruimte om het huis dat bestraat is. Denk hierbij aan grote villa’s, maar ook aan het erf om een boerderij. De reden waarom particulieren erover nadenken om een veegmachine aan te schaffen is meestal omdat het een energie- en tijdrovende klus kan zijn wanneer er regelmatig grote oppervlakten moeten worden geveegd. Lees hier meer informatie over dit onderwerp. Het is een saai werkje, al heb je na de uitputtingsslag wel eer van je werk. Een geveegd terrein ziet er direct veel mooier uit.

Wat een veegmachine moet kunnen

Een veegmachine die geschikt is voor particulier gebruik veegt stoepen, op- en afritten en binnenplaatsen. Let bij aanschaf op de volgende zaken. Kan de veegmachine langs muren vegen en in hoeken komen? Hiervoor moet de machine de mogelijkheid bieden om de veegrichting van de borstels in te stellen. Ook is de mogelijkheid om de borsteldruk in te kunnen stellen belangrijk. Kan de machine voorzien worden van verschillende soorten borstels? Een harde borstel is praktisch voor hardnekkig vuil en het verwijderen van mis, een zachte borstel voor zand en stof. Een gootborstel is bijzonder handig om het vuil in de goten te verwijderen.

Extra accessoires

Er zijn veegmachines die kunnen worden voorzien van handige accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een blad-, hooi- en mestschuiver. Dat bespaart veel tijd en ergernis. Er zijn versies waarbij de machine eveneens met een opvangbak kan worden uitgevoerd. Maar zeker de moeite waard om te bekijken is of de veegmachine kan worden ingezet om gladheid te bestrijden. In dat geval moet de machine kunnen worden voorzien van sneeuwborstels die de sneeuw wegvegen. Een sneeuwschuif behoort ook tot de mogelijkheden. En zijn de wegen spekglad, dan kunnen de rubber banden worden voorzien van sneeuwkettingen. En zó wordt een veegmachine bijzonder rendabel! Bekijk het volledige aanbod van veegmachines gerust een op de website voor Park en Tuinmachines.

Het gemak van een veegmachine