Wistjij
Gezondheid

Last van je lichaam, probeer bioresonantie uit!

Bioresonatie 

Een bioresonantie therapeut is een therapeut die bioresonantie uitoefent. Bioresonatie heeft te maken met de trillingen van het lichaam die in een bepaald ritme trilt. Bij bioresonantie wordt er gebruik gemaakt van een elektromagnetische trillingen van de patient zelf. Deze therapie wordt gedaan om de trillingen weer in het juiste ritme te krijgen.

Alternatieve geneeswijze

Een bioresonantie therapeut beoefend een alternatieve geneeswijze. Als een trilling in het lichaam is verstoord proberen ze deze dus weer op de goede trillingsfrequentie te krijgen. Een bioresonantie therapeut kan een groot scala aan aandoeningen behandelen waaronder hoofdpijn, een allergie, eczeem, littekens, maar ook gewrichtsklachten en spijsverteringsklachten. Dit kan dus heel ruim gezien worden. Maar niet alleen deze wat kleinere klachten kunnen verholpen worden volgens de therapeuten. Ook kan het helpen bij kanker, virusziekten of bacteriële infecties. Bioresonantie is niet herkend als officiële geneeswijze daarom valt het onder de alternatieve geneeswijzen.

Acupunctuur

Bij bioresonantie wordt er gebruik gemaakt van trillingen. Bij acupunctuur is dit ook ongeveer het geval. Bij acupunctuur worden naalden op acupunctuurpunten in het lichaam gestoken. Er wordt beweerd dat deze genezingswijze al meer dan 25 duizend jaar bestaat. Acupunctuur is een Chinese genezingswijze en wordt ook veel gebruikt in Nederland. Ook deze geneeswijze is een alternatieve geneeswijze. Het lichaam kent vele acupunctuurpunten, alleen het oor al telt meer dan 50 punten.

Vergoeding

Een geneeswijze wordt als alternatieve geneeswijze verklaard als de behandel- of onderzoeksmethode geen algemeen wetenschappelijk bewijs heeft. Ook deze methoden worden door de verzekeraar deels vergoed of volledig vergoed. Dit moet je dan wel aangegeven hebben in het verzekeringspakket of na gaan of deze erbij in zitten. Is dit niet het geval dan zijn de kosten wel voor eigen kosten.

Soorten geneeswijzen

Niet alleen acupunctuur en bioresonatie zijn alternatieve geneeswijzen. We hebben enorm veel verschillende geneeswijzen in Nederland waar we zelf onze keuze in kunnen maken met welke we liever in contact komen en met welke niet. Zo zijn er onder andere nog Osteopathie, homeopathie en chiropractie die ook vallen onder alternatieve geneeswijzen en zo zijn er nog veel meer.

Bij osteopathie gaan ze ervan uit van de veronderstelling dat een minder bewegelijkheid van weefsels en structuren in het lichaam nadelige invloeden heeft op de gezondheid. Homeopathie is geen behandeling waarbij de handen worden gebruikt. Chiropracticie is de diagnose of behandeling die voornamelijk te maken hebben met de wervelkolom met de overtuiging dat de algehele gezondheid hierdoor beïnvloed wordt.

Last van je lichaam, probeer bioresonantie uit!