Wistjij
Image default
Auto’s en Motoren

Zo onderhoud je je buitenboordmotor

Voor uw veiligheid en natuurlijk voor uw buitenboordmotor is het uitvoeren van periodiek onderhoud noodzakelijk. Als u op het water bent dan is het uitvallen van uw motor natuurlijk een probleem waar u zichzelf niet druk om wilt hoeven maken. Bij het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen zorgt u ervoor dat uw buitenboordmotor altijd in perfecte conditie is. Bij het goed onderhouden van uw buitenboordmotor verlengt u de levensduur hiervan en uiteraard verkleint u hiermee dat u tijdens het varen tegen problemen oploopt.

Zo nu en dan heeft uw buitenboordmotor een onderhoudsbeurt nodig. Dit is uiteraard ook belangrijk als uw motor veel heeft stil gestaan. Met onze technische kennis geven wij u een paar tips geven voor het onderhoud van uw buitenboordmotor. Echter is het wel belangrijk om ieder najaar uw buitenboordmotor langs te brengen voor een grote onderhoudsbeurt.

Reinig uw buitenboordmotor

Als u begint met het onderhoud dan moet u beginnen met de buitenboordmotor reinigen. Doordat uw buitenboordmotor het hele seizoen in het water heeft gelegen kan uw staartstuk erg vies zijn. Het is voornamelijk belangrijk om op de koelwaterinlaat te letten. De kleine openingen van het rooster kunnen dicht zijn gegaan door de aangroei. Daardoor kan de waterpomp weinig of zelfs geen water aanzuigen. Het koelen van de motor wordt hierdoor een probleem en deze kan dan gaan warmlopen. Dit heeft vaak ernstige gevolgen.

Controleer uw schroef

U moet de schroef van uw buitenboordmotor goed nakijken op beschadigingen. Als uw schroef beschadigingen heeft opgelopen kan dit de oliekeerring van uw schroefas beschadigen. De visdraad kan bovendien ook schade geven aan de as afdichting. Controleer tijdens het reinigen ook de anode. Kijkt u goed of de anode schoon en vrij van vuil is. Ook is het belangrijk dat u nakijkt of de anode nog zeker twee derde over heeft van zijn afmeting.

Controleren van de impeller

Het is belangrijk om minstens om de twee jaar uw impeller te controleren. Als deze toe is aan vervanging, stelt u dit dan niet uit. Als u de impeller wilt vervangen moet eerst het staartstuk verwijderd worden. Wij adviseren u om uw buitenboordmotor in dat geval aan ons over te laten. Zo bent u er altijd van verzekerd dat er geen bijkomende schade bij komt kijken en dit scheelt u natuurlijk in uw portemonnee.

Justmarine

Wij, van Justmarine.nl, zijn experts in het repareren van uw buitenboordmotor. Wij onderhouden;

• Yamaha buitenboordmotoren
• Mercury buitenboordmotoren
• Honda buitenboordmotoren
• Evinrude buitenboordmotoren
• Johnson buitenboordmotoren
• Tohatsu buitenboordmotoren
• Mariner buitenboordmotoren
Suzuki buitenboordmotoren
• Parsun buitenboordmotoren

Voor iedere buitenboordmotor hebben wij een speciaal onderhoudsplan ontwikkeld die speciaal hierop afgestemd is. Bij justmarine.nl wordt er alleen gewerkt met originele onderdelen tenzij deze niet verkrijgbaar zijn. In dat geval nemen wij contact met u op om te overleggen. Ook laten wij de onderdelen van uw buitenboordmotor die niet vervangen hoeven te worden zitten. Deze worden dus niet onnodig vervangen. Dit bespaart u veel geld en u bent zo bent altijd verzekerd van de beste service.

https://www.justmarine.nl/service/buitenboordmotor-onderhoud.html