Wistjij
Image default
Vakantie

Wat te doen in Volendam?

Wat te doen in Volendam? Het is iets wat iedereen zich wel afvraagt die bijvoorbeeld tijdens zijn of haar vakantie een uitstap of een verblijf heeft gepland in Volendam. Gelukkig kan er worden vastgesteld dat er in Volendam behoorlijk veel te beleven valt. Het is dan ook niet voor niets dat bijzonder veel mensen er elk jaar opnieuw voor kiezen om naar deze plaats af te reizen. Ben jij ook benieuwd naar alle toeristische hoogtepunten die je kan beleven tijdens een verblijf in het prachtige vissersdorp Volendam? Lees dan zeker even deze pagina grondig door.

            Algemene kennismaking met Volendam

Laat ons in eerste instantie even een algemeen beeld schetsen van wat je in het Nederlandse Volendam allemaal kan verwachten. Allereerst zal namelijk blijken dat je er eigenlijk het hele jaar door van alles kan beleven. Zo kan je bijvoorbeeld een kijkje nemen in de gezellige jachthaven, maar is het daarnaast ook mogelijk om een boottochtje te maken naar Marken. Nog een andere mogelijkheid die veel mensen wel leuk vinden is zich laten fotograferen in een traditionele Volendammer klederdracht. Zou je graag meer te weten willen komen over de geschiedenis van Volendam? In dat geval is het een aanrader om ervoor te kiezen om een bezoek te brengen aan één van de verschillende musea die je hier terug kan vinden. Met deze eerste kennismaking is de vraag “Wat te doen in Volendam” ongetwijfeld reeds deels beantwoord, maar het spreekt voor zich dat we nog meer voor jou in petto hebben.

            Welke bezienswaardigheden ontdekken in Volendam?

Je zal tijdens een bezoek aan Volendam kunnen vaststellen dat er verspreid over deze plaats tal van verschillende bezienswaardigheden zijn terug te vinden. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het in dit gezellige vissersdorpje eveneens een mogelijkheid om een uitstap te ondernemen naar de omgeving. Enkele van de zaken die echt ongelofelijk leuk zijn om te doen in Volendam en omgeving zijn de volgende:

 

  • Breng een bezoek aan één van de verschillende musea en kom meer te weten over de historie van Volendam, de traditionele klederdracht en de Volendamse kaas;
  • Ga mee aan boord van de Volendam – Marken Express en maak in een half uurtje tijd een uitstap naar het dorpje Marken;
  • Maak een wandeling door Het Doolhof en door de Oude Kom;

 

Naast bovenstaande zal je kunnen vaststellen dat je in Volendam ook nog eens op een bijzondere manier kan verblijven. Dit kan onder meer gebeuren in het bekende kunstenaars hotel Spaander. In ieder geval benadrukt bovenstaande eens temeer dat er in Volendam eigenlijk altijd wat leuks te beleven en te ondernemen valt.

            Een fijne en gezellige bestemming het hele jaar door

Ondertussen is de vraag “wat te doen in Volendam” ongetwijfeld voor de meeste mensen wel grotendeels beantwoord. Een bijkomende vraag die veel mensen zich echter nog stellen heeft te maken met de beste periode om een bezoek te brengen aan dit vissersdorp. In principe kan dat zonder probleem het hele jaar door gebeuren. Uiteraard spreekt het voor zich dat elk seizoen over diens eigen, specifieke charmes beschikt, maar Volendam is altijd een geweldige plaats om te vertoeven. Het mag dan ook duidelijk zijn, heb je nog geen bestemming gekozen voor je volgende uitstapje? Dan kan Volendam zeker het overwegen waard zijn!

 

Meer informatie over gratis parkeren in Volendam, vind je hier.