Wistjij
Image default
Vakantie

Cultuur opdoen in Spanje Altea

Heb je nu echt zin in een vakantie met een prachtige cultuur als die van Spanje? Dan is het plaatsje Altea een goede optie. Het plaatsje is dan niet erg bekend, maar als je echt van de Spaanse roots houdt, is het echt een aanrader om een keer te kijken in het stadje. Het plaatsje ligt in het zuidoosten van Spanje, tussen Valencia en Murcia in. Altea wordt ook wel de witte stad genoemd. Dat komt door de mooie witte huizen tussen de kronkelende weggetjes in de stad. Het is een rustige plaats waar je zeker wat leuke dingen kan doen.

Mooie stad vol met hoogtepunten

Als je de mooie stad wilt verkennen, is er zeker wel wat te doen. Er zijn zoveel verschillende bezienswaardigheden waar je zeker de tijd voor kunt maken. Het oude centrum van Altea is bijvoorbeeld een goede optie. Dat bestond als sinds de tijd van de grieken en romeinen. Het lijkt net of de tijd daar al 500 jaar stilstaat. Naast de mooie historie van de stad kan je ook over de boulevard lopen en van het mooie uitzicht genieten. Ook zijn er mooie havens waar je ook zeker een kijkje kunt nemen als je er toch bent.

Verschillende dingen te doen

Er is daar zoveel te doen dat je je daar niet kunt vervelen. Of je nu van het strand houdt of je wilt graag de omgeving verkennen. Ook zijn er leuke winkeltjes en cafeetjes om te bezoeken en bekijken als je over de boulevard loopt. In de avond is de sfeer ook geweldig met de mooie witte huizen en kronkelende weggetjes. Ook is er een leuke straatmarkt waar je elke dinsdag een kijkje kunt nemen. Of je maakt mooie wandelingen door de mooie bossen. Er is hier geen ruimte voor verveling dus als je iets leuks wilt doen op vakantie, waar wacht je dan op!