Wistjij
Image default
Bedrijven

Wat te doen als je je huissleutels kwijt bent

Na een heerlijk dagje weg met vrienden wil je niks liever dan lekker even op de bank liggen. Je staat voor de deur en begint met zoeken naar je huissleutel. Na enkele minuten zoeken besef je dat ze kwijt zijn. Zijn ze gestolen of ben je ze verloren? Vervelend! Maar wat nu?

 

Nieuwe sloten

Je wilt natuurlijk eerst je huis in komen. En een raam ingooien of inbreken in je eigen huis lijkt je niet z’n goed idee. Je kan beter een slotenmaker bellen. Slotenmaker Roermond is bijvoorbeeld al binnen 30 minuten ter plaatse. Een slotenmaker kan jouw slot veilig openen en gelijk vervangen door een nieuwe. Heb je een inboedel of opstalverzekering, dan wordt in geval van diefstal een maximaal bedrag van 750 euro vergoed. Een verzekeraar kan wel de voorwaarde stellen dat de sloten binnen 24 vervangen moeten worden. Dit is het geval als het mogelijk is dat de vinder je adres kan achterhalen.

 

Aangifte doen

Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan is het slim om aangifte te doen. Je weet nooit zeker of je de sleutels verloren bent of dat ze zijn gestolen. Voor verzekeraars is dit namelijk ook een grijs gebied. Wil jij een schadeclaim indienen dan is het vaak een vereiste om aangifte te doen. Het is dus niet alleen voor je eigen veiligheid om aangifte te doen, maar ook beter voor je verzekering.

 

De verzekering

Als je een inboedel of opstalverzekering hebt dan worden je sloten vergoed. Bij sommige verzekeringen worden ook je nieuwe sleutel vergoed. Dit kan handig zijn want een nieuwe sleutelbos kan je flink wat geld kosten. Controleer wel altijd even de voorwaarden van je verzekering. Dan weet je zeker wat er wel en niet vergoed wordt.

 

 

https://slotenmaker112.nl/slotenmaker-roermond/