Wistjij
Image default
Energie

De voordelen van energieopslag

Energieopslag: wat is het precies?

Energieopslag is kort gezegd het opslaan van energie in apparaten zoals aggregaten. Een aggregaat is een mobiele toevoer van stroom die vroeger veelal op diesel werkte. De verbrandingsmotor zorgde ervoor dat het aggregaat continu kon blijven draaien. Met het oog op de toekomst worden de laatste tijd steeds meer aggregaten ontwikkeld met energieopslag. Hierbij wordt naast de originele verbrandingsmotor een beroep gedaan op een accu. Hierin wordt stroom opgeslagen die op een later moment gebruikt kan worden. De voordelen van energieopslag zijn voornamelijk terug te vinden in de portemonnee en de uitstoot.

Het resultaat van energieopslag: duurzamer, stiller en schoner

Gebruikt jouw aggregaat namelijk energieopslag, dan zal deze duurzamer, stiller en schoner zijn. Dit komt omdat er niet continu een beroep gedaan hoeft te worden op de originele dieselmotor. Deze stoot van nature CO2 uit en zeker wanneer deze dagen achter elkaar blijft draaien is dat niet de beste oplossing voor het milieu. Een accu zorgt ervoor dat een groot gedeelte van het functioneren van het aggregaat kan worden overgenomen door opgeslagen energie. Dit betekent dat de dieselmotor op die momenten niet hoeft aan te staan. Het resultaat: minder uitstoot en minder lawaai.

Opslaan van energie zorgt voor besparing van diesel

Een ander resultaat van energieopslag is dat er langer gewerkt kan worden met dezelfde hoeveelheid diesel. Deze keuze is daarom ook duurzamer. Zeker op de lange termijn zal dit ook merkbaar zijn in de portemonnee. Het bijvullen van de diesel zal niet meer zo frequent nodig zijn.

Zonnepanelen zijn ideaal voor energieopslag

Een prachtig hulpmiddel van energieopslag in aggregaten is de zonnepanelen. Deze zal dan naast de originele verbrandingsmotor en de accu aanwezig zijn in het aggregaat. Zeker gezien het feit dat aggregaten voornamelijk buiten staan, is dit een waardevolle toevoeging. Zo bespaar je nog meer diesel en stoot je nog minder schadelijke stoffen uit. Kies je voor deze optie, dan kunnen de zonnepanelen en de accu voor het grootste gedeelte de stroom afgeven. Alleen op piekmomenten kan de originele verbrandingsmotor dan bijspringen.

Vraag een deskundige om advies over energieopslag

Wat voor jou de precieze mogelijkheden zijn omtrent energieopslag hangt af van jouw situatie. Het is verstandig om hiervoor samen te werken met een partij die hier verstand van heeft. Deze kunnen jou adviseren om bepaalde keuzes wel of niet te maken. Met hen zorg je ervoor dat je de meest passende oplossing kiest voor jouw aggregaat met energieopslag.

http://bredenoord.com/nl/kennis/energie-opslag