Wistjij
Image default
Bedrijven

Voor als je moeite hebt met aankomen

Het is heel normaal om het over afvallen te hebben. Maar, als iemand wil aankomen en het lukt niet, dan is het best een taboe om daarover te spreken. Het wordt vaak gezien als een soort luxeprobleem. Terwijl diegene er echt ernstig mee kan worstelen. Het gevaar is daarbij ook nog eens, dat het probleem niet aangepakt wordt. Maar, wat moet je dan?

Ga naar een huisarts

Heb je er erg last van en weet je eigenlijk ook wel, dat jouw BMI waarschijnlijk ongezond laag is? Dan kun je altijd eens naar de huisarts gaan. Een huisarts kan ook vaak nauwkeuriger vaststellen of jij wel of geen ongezond laag gewicht hebt. Daarna kan hij met eventuele tips komen voor jou, om aan te komen. Misschien kun je met aanpassingen in jouw leefstijl, mogelijk wat aankomen. Uiteraard dan wel op een gezonde manier natuurlijk.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn. Soms is het een bepaalde aanleg: je hebt altijd al een vrij laag gewicht gehad, maar je voelt je wel lekker verder. Mogelijk is er dan nog niet iets aan de hand. Het kan ook zijn dat je langzamerhand afvalt of plotseling, zonder dat je er iets voor doet. Dat kan normaal gebeuren. Maar, het kan ook zijn dat je een ziekte onder de leden hebt.

Uiteindelijk moet je onthouden dat het een proces is dat bij de een langer duurt dan bij de ander. Op het moment dat je influencer worden wil, gaat hier ook een hele tijd overheen en is een proces wat veel tijd en energie kost.

Weight gainer

Is er niet iets ernstigs aan de hand, maar ben je wel aan de lichte kant? Als je dan toch wil aankomen omdat je meer massa wil, dan kan een weight gainer helpen. Een weight gainer is een supplement die in de bodybuilding soms wordt gebruikt. Ga wel verantwoord om met een weight gainer. Het heeft natuurlijk altijd de voorkeur om met het normale eten ervoor te zorgen, dat je een goed gewicht hebt en alle voedingsstoffen binnenkrijgt.

Aankomen bij ouderen

Met name bij ouderen, is er soms een afname van het gewicht te bemerken. Er zijn allerlei oorzaken, waaronder simpelweg ‘vergeten te eten’. Merk je dat je afvalt, terwijl je er niks voor doet? Bespreek het dan. Er zijn passende behandelplannen, om ervoor te zorgen dat je er weer wat gewicht bij krijgt. Zo zijn er onder andere bepaalde energie-eiwit drankjes. Het meest helpt wel, in geval van vergeetachtigheid, dat je eraan herinnerd wordt om te eten.

https://kossonutrition.nl/product/beest-worden-weight-gainer/