Wistjij
Image default
Tweewielers

Wat is een e-bike?

Bij een bezoek aan een fietsenwinkel in Beuningen kun je een ruime keuze aan e-bikes bekijken. Maar wat is een e-bike? Een e-bike is een type fiets met een elektromotor op batterijen die je fiets kan aandrijven. De motor kan zowel in de naaf van het voorwiel als in de achternaaf zitten. De e-bike functioneert nog steeds als een gewone fiets. Je hoeft de elektromotor niet per se te gebruiken als je erop wilt rijden, want door te trappen kun je hem nog steeds in beweging brengen. Maar als je de elektromotor gebruikt, kun je sneller rijden zonder te hoeven trappen. Er zijn ook verschillende soorten accu’s waaruit je kunt kiezen bij deze e-bikes. Je kunt e-bikes krijgen die een 200, 300, 400 of 500 watt batterij gebruiken. Hoe hoger het wattage van de accu, hoe krachtiger en langer je er gebruik van kunt maken.

Waarom zou je een e-bike kopen?

Een e-bike kopen levert veel voordelen op. E-bikes zijn geweldig voor het milieu. Aangezien hij alleen elektriciteit verbruikt en geen brandstof, vermijd je in wezen de productie van vervuiling wanneer je ermee rijdt. E-bikes zijn ook een handigere manier om je sneller door de stad te verplaatsen zonder dat je te moe wordt. Het is zelfs handiger om hem op te laden omdat je hem gewoon hoeft aan te sluiten op een willekeurige stroombron. Als je liever traint, kun je ook gewoon de pedalen gebruiken in plaats van de elektromotor aan te zetten. E-bikes zijn geweldig voor alle soorten terrein, zolang het niet te ruw is.

E-bike opties

Er zijn zoveel soorten e-bikes die je bij fietswinkels kunt kopen. Cortina E-U13, Giant Base E+1, Cortina E-U17, Giant Triple XE+1, Cortina E-U4 Transport en Cortina E-Foss H400 zijn slechts enkele voorbeelden. Je kunt deze e-bikes krijgen in verschillende stijlen en kleuren, samen met verschillende elektrische batterij wattages. De prijzen van e-bikes variëren meestal van 1.600 euro voor de budget opties en 2.000 tot 2.500 euro voor de middenklassers. Er zijn natuurlijk ook de duurdere maar meer premium e-bikes die 3000 euro en meer kosten.