Wistjij
Image default
Hobby en vrije tijd

Waarom bijenwas kaarsen kopen?

De uitvinding van de kaarsen was vooral bedoeld om licht te bieden. Nu hebben we natuurlijk veel andere lichtbronnen, maar toch zijn kaarsen populair. Dit heeft verschillende redenen. Kaarsen zijn bijvoorbeeld gezellig. Stel je hebt bezoek of je hebt misschien een date dan is het romantisch en gezellig om een kaarsje op te steken. Verder zijn ook geurkaarsen populair. Ook zien we kaarsen als een ritueel of een manier van troost. Je hebt het misschien zelf wel is gedaan of andere die je kent. Er worden veel kaarsen opgestoken ter nagedachtenis aan een overledenen bijvoorbeeld. Nu zijn er veel kaarsen te krijgen, het aanbod is nogal groot. In deze blog beschrijven we waarom een bijenwas kaars misschien iets voor jou is, en welke voordelen deze kaarsen hebben?

Wat is bijenwas?

Bijenwas is eigenlijke een vettige stof. Deze stof wordt door bijen gemaakt voor het maken van hun raten. Raten zijn eigenlijk de kamertjes van de bijen. Je herkent ze waarschijnlijk wel, de zeshoekige (hexagon) vormen. Als de bijen deze kamertjes hebben gemaakt dan slaan ze daar hun honing en stuifmeel op. Uiteindelijk worden de raten los gesneden met een mes door de imker en worden de raten gesmolten. Bijenwas wordt voor meerdere producten gebruikt, vooral cosmeticaproducten. Denk bijvoorbeeld aan lotions of aan lippenbalsem. Ook kan je het kopen als kaarsen, en dat is waar we het verder over gaan hebben.

Voordelen

Een kaars van bijenwas heeft een paar voordelen. Ten eerste zijn deze kaarsen de meest natuurlijke kaarsen die er zijn. Verder kan het ook fijn zijn voor de luchtwegen en geven ze veel warmte en leuk en gezellig licht. Ook zijn deze kaarsen duurzaam en bevatten ze geen verdere toevoegingen. Duurzaam betekent ook dat ze langer branden, dit betekent wel dat ze wel langer doen om op gang te komen. Wat ook lekker is de geur. Deze kaarsen geven een heerlijke geur dat echt een aanrader is en daarbij komt ook dat er minder rook is in vergelijking met ander kaarsen. En als laatste zijn deze kaarsen ook mooi als decoratie als je ze niet gebruikt. Ze brengen met de mooie kleur een vrolijke sfeer.

Bijenwas kaarsen aanschaffen

Je kan bijenwas kopen om bijenwas kaarsen zelf te maken. Als je bijenwas gaat kopen om zelf te maken dan is het ook handig om een glazen pot aan te schaffen waar je dan de bijenwas in kan doen. Verder heb je een mal, een giet kan en een lont nodig. Het eerste wat je doet is de vorm bepalen, dan ga je de lont plaatsen en als laatste ga je de bijenwas smelten en gieten in een potje. Dan is het nog een aantal uren laten uit harden en je bent klaar. Ook kan je ervoor kiezen om bijenwas kaarsen te kopen. Deze kan je dan vaak in leuke vormen kopen en zijn dan meteen te gebruiken of cadeau te doen.