Wistjij
Image default
Hobby en vrije tijd

Waar moet je opletten bij het uitkiezen van een elektrische fiets of speed pedelec?

Het belangrijkste bij het kiezen van een elektrische fiets of speed pedelec is ervoor te zorgen dat je de juiste maat kiest. Hij moet groot genoeg zijn voor je lengte en gewicht, maar niet zo groot dat hij onhandelbaar wordt.

Bovendien moet je rekening houden met de actieradius van de fiets – hoe ver je met één lading kunt rijden – en de topsnelheid. Als je van plan bent de fiets te gebruiken voor woon-werkverkeer, dan wil je een model met een goede actieradius, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je halverwege je werk zonder stroom komt te zitten. En als je een fiets zoekt voor recreatie, wil je er een met een hogere topsnelheid, zodat je van de wind kunt genieten.

Wat is het verschil dan tussen een speed pedelec en elektrische fiets?

Een speed pedelec is een type elektrische fiets met een motor die je tot 45 km/u kan helpen. Ze zijn iets zwaarder dan gewone elektrische fietsen vanwege de extra motor, maar veel mensen vinden ze het gewicht waard voor de extra snelheid.

Elektrische fietsen daarentegen hebben motoren die maximaal 20 km/u halen. Hoewel dit nog steeds snel is, is het niet zo snel als een speed pedelec. Elektrische fietsen zijn doorgaans ook lichter dan speed pedelecs, waardoor ze gemakkelijker te dragen en te manoeuvreren zijn.

Uitkiezen

Wil je een goede speed pedelec kiezen?  Hier zijn enkele factoren die je moet overwegen:

 -Maat: Zoals bij elke fiets is de maat belangrijk. Zorg ervoor dat je een maat kiest die voor jou comfortabel is.

-Actieradius: Speed pedelecs hebben meestal een kortere actieradius dan elektrische fietsen. Dat komt omdat ze meer kracht gebruiken en sneller gaan. Kies een speed pedelec met een actieradius die past bij jouw behoeften.

-Topsnelheid: Wil je snel gaan, dan heb je een speed pedelec nodig met een hoge topsnelheid. Bedenk wel dat hoe hoger de topsnelheid, hoe kleiner de actieradius zal zijn.

-Prijs: Speed pedelecs kunnen duurder zijn dan elektrische fietsen. Ze hebben echter vaak betere garanties en ondersteuning.

https://www.qicq.nl/speed-pedelecs/