Wistjij
Image default
Hobby en vrije tijd

De voordelen van educatief speelgoed voor de ontwikkeling van je kind

Kinderen houden van spelen en ravotten. Het maakt deel uit van hun persoonlijke ontwikkeling en ontdekking van de wereld! Al vanaf hun geboorte houden kinderen van het voelen, horen en zien van hun speelgoed om hun zintuigen te prikkelen. Eens ze hun eerste stapjes leren zetten, bijvoorbeeld met behulp van een loopauto, gaat er weer een hele nieuwe wereld voor hen open om te ontdekken. Koop als ouder bewust speelgoed voor je kinderen en stimuleer hen in hun ontwikkeling. Gebruik speelmomenten als educatief proces en geniet van het plezier dat je hen ermee schenkt.

Leren lopen met een loopauto

Een loopauto is een belangrijke schakel in de ontwikkeling van je kind. Bij hele jonge kinderen is dit het stuk speelgoed bij uitstek om hen hun eerste pasjes te leren zetten maar toch nog een houvast te bieden. Kies een model met duwstang en armleuningen zodat je kleine spruit nog niet helemaal alleen hoeft te wandelen, maar nog de nodige ondersteuning krijgt.Wanneer je peuter wat meer vertrouwen krijgt, kan worden overgeschakeld op een model zonder extra steun. Je kinderen kunnen de huiskamer en tuin onveilig maken en ondertussen hun grove motoriek en kracht verbeteren. En dat alles terwijl ze een stoere brandweerwagen of blitse Mercedes besturen.

Fijne motoriek en coördinatie

Ook voor de fijnere ontwikkeling en coördinatie van kinderen is een loopauto een goede aankoop. Leren sturen, inzicht krijgen in obstakels en om zich heen kijken, kinderen kunnen zo de wereld spelenderwijs ontdekken.Hun coördinatie wordt op de proef gesteld omdat ze meerdere zaken tegelijkertijd in het oog moeten houden. Ze stappen, sturen, bepalen de juiste snelheid en liefst door zo weinig mogelijk te botsen met hun roze coupé, Kawasaki loopmotor of Falk Tractor!

Fantasie en sociale ontwikkeling

Kinderen houden ervan om verhalen te verzinnen tijdens hun spel. Het verrijkt hun fantasie en voorstellingsvermogen. Ook hier kan een loopauto een leuke toevoeging zijn aan hun speelverhalen! Er bestaan namelijk loopauto’s in verschillende soorten uitvoeringen. Schenk hen dezelfde motor als mama of een tractor als opa om de band te vergroten!Er bestaan modellen als een mooie roze loopfiets of een loopauto met graafmachine en aanhangwagen. Kwalitatief gemaakt stukken die je kind motiveren om verhalen te creëren en hun fantasie te vrije loop te laten gaan!

Bewust speelgoed

De loopauto’s zijn degelijk gemaakt waardoor ze er lang en veel speelplezier aan beleven en ze door broertjes, zusjes en speelkameraden onuitputtelijk kunnen worden gebruikt! Ondertussen stimuleren de kinderen hun algemene ontwikkeling op het vlak van fijne en grove motoriek en geestelijke creativiteit en coördinaties.

Een loopauto is speelgoed dat geschikt is tijdens elke fase van het opgroeien van een kind. Dankzij het uitgebreid aanbod kun je als ouder het gepaste model vinden voor de huidige ontwikkelingsfase van je kleine spruit. De mooie vormgeving en kwalitatieve uitvoering zorgen ervoor dat een loopauto niet zomaar het favoriete speelgoed wordt van je kroost! Wedden dat mama of papa ook eindeloos plezier zullen beleven aan het uitleven van hun kinderen op hun nieuwe loopauto?