Wistjij
Image default
Dieren

Waar moet je rekening mee houden voor je een puppy neemt?

De hond het wordt ook wel de beste vriend van de mens genoemd. Dit is niet voor niks honden zijn een van de tamste huisdieren en onwijs populair. De hond is echt onderdeel van de familie. We vinden honden juist zo leuk omdat ze zich aan ons kunnen hechten en erg speels zijn. Misschien denk je zelf wel na over het aanschaffen van een hond, niets is leuker dan een puppy in huis. Ze zijn heel lief en levendig. Bijna iedereen is gek op puppys. Toch komt er veel kijken bij de aanschaf van een puppy. Verschillende spullen die je moet aanschaffen en situaties waarmee je rekening moet houden. De aanschaf van een puppy kent namelijk ook minder leuke en makkelijke kanten. 

Wat zijn de essentiële dingen die ik in huis moet hebben?

Tot de essentiële dingen behoort natuurlijk puppyvoer. De puppy zal moeten eten, en het normale hondenvoer kan te groot zijn voor de puppy. Verder moet je natuurlijk een bakje hebben waar de brokken ingaan en een waterbak zodat de puppy kan drinken. Een reismandje is er handig om de puppy in de auto te vervoeren.  Verder heb je ook een halsbandje nodig, zo kan je wandelen met je puppy en proberen de puppy zindelijk te maken. Je puppy zal de eerste maanden van zijn leven heel actief zijn en veel willen spelen, het is daarom heel belangrijk veel leuke speeltjes in huis te halen zodat je hondje zich niet hoeft te vervelen, of op een van je schoenen gaat kauwen. Nadat de puppy gespeeld heeft zal hij willen gaan slapen. Zorg daarom voor een lekker zacht mandje waar de hond zich in terug kan trekken en lekker kan slapen.

Wat kan ik nog meer kopen?

Dit zijn alleen de essentiële zaken, die je de eerste dag nodig zult hebben maar er zijn nog veel meer zaken die komen kijken bij het hebben van een hond. Denk hierbij aan verschillende middelen tegen ongedierte. Honden kunnen last hebben van vlooien, teken en wormen. Zorg dat je je hond op tijd ontvlooid en behandeld tegen ander ongedierte. Wat ook heel erg leuk is voor de hond zijn waterspeeltjes. Veel honden vinden het heel erg leuk om te rennen op het strand en hier te zwemmen en spelen. Ook snoepjes zijn zijn heel erg leuk voor de hond. Met snoepjes kun je de hond trucjes leren en belonen wanneer de hond iets goed doet.

Waar koop ik spullen voor mijn puppy?

De meeste artikelen voor puppy’s kun je kopen bij je lokale dierenwinkel. Hier heb je vaak een redelijk groot assortiment en kunnen de medewerkers je helpen bij je keuzes. Makkelijke dingen zoals hondenvoer kun je soms ook kopen bij een supermarkt. Online kun je ook hondenspullen kopen. Het makkelijke aan online aankopen doen, is dat je de prijzen met elkaar kan vergelijken en de services. Online is het assortiment enorm, er is keuze uit duizenden producten. Je kunt vanuit de hele wereld bestellen. Kijk goed naar de verzendkosten van de producten en de andere services zoals een optie tot advies geven online. Bij veel webshops zul je advies kunnen vragen online over producten. Maar vaak zal er erg veel informatie bij de producten staan.