Wistjij
Image default
Bedrijven

Zo zet je een creative business op

Veel mensen werken bij een bedrijf of vervullen een functie waar ze zich eigenlijk niet thuis in voelen. Dit kan komen omdat je je baan ontgroeid na een tijdje of omdat de baan eigenlijk nooit bij je gepast hebt. Je hebt de baan bijvoorbeeld genomen toen je jong was en vond het makkelijk. Daarom kan het zijn dat je nu totaal iets anders wilt gaan doen. Misschien denk je wel na over een nieuwe opleiding te voelen of het starten van een eigen onderneming. Het kan een lastige en spannende stap zijn. Veel mensen durven daarom de overstap niet te maken. Toch hoeft het niet eng te zijn met de juiste voorbereiding en informatie. Een zeer populaire onderneming op het moment is de creative business.

Wat is een creative business?

Het woord zegt het waarschijnlijk al dit is een onderneming in de creatieve sector. Denk bijvoorbeeld aan werk in de entertainment zoals het theater, de televisie, radio etc. Daarom wordt het creative business genoemd. Het is vooral een soort onderneming dat natuurlijk creatieve mensen aantrekt. Maar het kan ook mensen aantrekken die jaren werkzaam zijn geweest in de entertainment industrie. Het starten van een bedrijf kan erg hectisch zijn. Je moet veel regelen en de klantenkring is heel erg belangrijk in de creatieve sector. Je zal eerst een business plan moeten opstellen en een naam verzinnen. Daarna is het belangrijk een ondernemingsvorm te kiezen en deze vast te leggen bij de notaris. Ook moet de onderneming ingeschreven worden bij de Kamer van Koophandel.

De creative business opleiding

Waar de meeste mensen het woord creative business van kennen, is de hbo opleiding creative business. Gedurende deze studie wordt je opgeleid om te werken in een managementfunctie binnen de entertainment. Het is dus ook een ideale opleiding als je je eigen creative business wilt starten. Deze opleiding kan zowel regulier als voor volwassenen gevolgd worden. De volwassenenopleiding zal aangepast zijn aan het schema van werkende mensen met een gezin. De opleiding kan een deeltijd en voltijd gegeven worden. Deeltijd betekent wel vaak dat de opleiding langer duurt, maar deze is vaak wel beter te combineren met een gezin of werk. De studielast van een deeltijdopleiding is een stuk minder dan een voltijd opleiding. Soms kan een opleiding zelf duaal gevolgd dit betekend dat je naar school gaat en werkt.

Hoe kies ik de beste opleiding?

Wanneer je de opleiding volgt vanuit je werk, zal het kiezen van een geschikte opleiding niet moeilijk zijn. Vaak zal je baas een geschikte opleider weten. Wanneer je zelf zoekt naar een opleider kan je tegenwoordig het beste online kijken. Hier staan vaak tientallen resultaten. Hier kun je de goedkoopste en beste uitkiezen. Het is erg belangrijk om te letten op verschillende aspecten. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop de les gegeven wordt. Bij sommige opleiders zal dit klassikaal zijn en bij andere leer je uitsluitend thuis. Er zijn zelfs scholen die praktijkdagen organiseren. Een ander belangrijk aspect is of je stage kunt lopen of niet. Dit is voor sommige mensen erg belangrijk en leerzaam. Het is ook erg fijn als je goed ondersteuning krijgt vanuit de opleiding, kijk dus ook wat voor begeleiding er gegeven wordt.