Wistjij
Image default
Dieren

Waar en waarom zou ik mijn kat registreren?

Voor alle hondeneigenaren in Nederland is het verplicht om hun hond te laten registreren. Deze verplichting geldt niet voor de eigenaren van katten, maar toch zijn er voldoende redenen te bedenken om je kat alsnog te registreren. In dit artikel lees je niet alleen waar je jouw kat kunt laten registreren, maar ook waarom steeds meer kattenliefhebbers ervoor kiezen om hun kat te registreren. Let wel op, want je kan je kat alleen registreren wanneer je kat in het bezit is van een eigen chipnummer. Hiervoor maak je simpelweg een afspraak bij de dierenarts. 

Waar kan ik mijn kat registreren

Zodra jouw kat in het bezit is van een persoonlijk chipnummer, kun je jouw kat registreren bij één van de erkende databanken. Deze databanken vind je heel gemakkelijk online. Schroom vooral niet om meerdere databanken met elkaar te vergelijken en let hierbij vooral op de erkenning én de mogelijkheid tot een openbaar profiel. Zodra je de perfecte databank hebt gevonden maak je heel gemakkelijk je eigen profiel aan. Je vult vervolgens je eigen gegevens én de gegevens van jouw kat(ten) in. Wanneer het profiel beschikt over alle benodigde informatie, sta jij officieel ingeschreven als katteneigenaar bij de databank!

Waarom moet ik mijn kat registreren?

Katten zijn van nature zeer nieuwsgierige beestjes, ze zijn dus niet bang om op avontuur te gaan, waardoor ze nogal eens weglopen. Als ze vervolgens de weg naar huis niet meer weten kan het zijn dat je jouw kat verliest. Dit is natuurlijk een verschrikkelijke gedachte, en juist daarom moet jij je kat registreren! Want als jouw kat beschikt over een chipnummer en online staat geregistreerd, kunnen het asiel en de dierenarts de kat snel identificeren. En aangezien jij in de databank ook al jouw persoonlijke gegevens hebt achtergelaten kunnen ze contact met je opnemen. Dit kan jou een heleboel stress besparen, en zorgt ervoor dat jouw kat snel weer lekker thuis is!

 

https://www.petlook.nl/kat-registreren/