Wistjij
Image default
Dieren

Pindaslinger – De lekkerste snack voor vogels

Wanneer we het over vogelvoer en traktaties hebben, komt de pindaslinger je vast niet onbekend voor. Vooral in de wintermaanden zul je deze in veel tuinen zien hangen aan de schutting of een boom. Het verbaast je vast niet dat vogels erg genieten van pindaslingers. Ook wijzelf kunnen genieten van de gezelligheid die komt als vogels op je tuin afkomen.

Hier geven we je alle informatie over de geliefde pindaslinger.

 

Wat is een pindaslinger?

Een pindaslinger is traditioneel gezien simpelweg pinda’s aan een touw geregen. Dit is een populaire bezigheid op basisscholen, waar kinderen met een touwtje, een naald en wat pinda’s aan de slag gaan. Daarna worden de slingers in de tuin opgehangen, en is het wachten tot de vogeltjes komen.

Ondertussen kun je kant-en-klare pindaslingers vinden, die in plaats van met een touwtje, in een langwerpige zak samen worden gehouden. Zo passen er meer pinda’s in de slinger, en is het makkelijker voor vogels om erbij te kunnen komen. Daarnaast kunnen er ook andere noten en pitten in een slinger worden gedaan.

Wil je de beste pindaslingers aanschaffen? Neem een kijkje in onze webshop. Onze premium pinda’s zijn lekker en gezond.  

 

Waarom pinda’s voor vogels?

Een pindaslinger ziet er leuk en gezellig uit, maar heeft ook een belangrijke functie. Vogels zijn dol op pinda’s. Zeker als deze van een dergelijke slinger kunnen worden gesnoept. Omdat de winter qua  voedingsstoffen niet veel kan bieden, verliezen de meeste vogeltjes gewicht en energie.

Voornamelijk hierdoor zijn pinda’s een verantwoorde traktatie. Ze zitten vol met vet en zijn daarom een bron van energie. Alle tekorten die bij tuinvogels ontstan kunnen op deze manier aangevuld worden. Deze traktatie is dus niet alleen lekker, maar ook verantwoord en hebben een ongekende aantrekkingskracht.

 

Waar hang je een pindaslinger op?

Vogels eten graag op veilige hoogte op een beschutte plek, waar ze zich geen zorgen hoeven te maken om roofdieren op de grond. Daarom is het verstandig om je vogelvoerslinger op een hoge plek op te hangen, tenminste 1,5 meter van de grond af. Hetzelfde geldt voor vetbollen en ander vogelvoer.

Je hoeft je geen zorgen te maken over de zichtbaarheid van de pindaslinger. Vogels zijn erg alert als het gaat om eten, en zullen dus makkelijk op de pinda’s afkomen. Hang ze echter niet te dicht bij je deur. Plotselinge bewegingen kan de vogels afschrikken. Ook voor een raam waar veel mensen achter bewegen kan ervoor zorgen dat de vogeltjes het niet vertrouwen. Hang ze dus op veilige afstand van je huis.