Wistjij
Image default
Woning en Tuin

Wat moet je weten over een groen dak aanleggen?

Een groen dak aanleggen is tegenwoordig ongelofelijk populair. Zeer veel mensen willen graag hun dak voorzien van een dergelijke, groene afwerking. Dat omwille van verschillende redenen. Natuurlijk is er in eerste instantie de natuurlijke uitstraling waar men op die manier op kan rekenen. Dat is echter zeker niet alles. Wat namelijk verder ook te denken van de vele (gezondheids)voordelen die een dergelijk dak met zich meebrengt? Zo staat een groendak erom bekend te zorgen voor aanzienlijk schonere lucht. Dit geldt niet alleen voor jouw eigen woning, maar ook voor de omgeving waarin ze zich bevindt. In ieder geval, overweeg jij ook het aanleggen van een groen dak? Dan is het zeker interessant om de informatie hieronder op deze pagina nog door te nemen.

Mogelijk op tal van verschillende manieren

Wil je graag een groen dak aanleggen? Dan zal een beetje onderzoek doen meteen duidelijk maken dat je hiervoor een keuze kan maken uit tal van verschillende mogelijkheden. In eerste instantie hebben we natuurlijke de traditionele manier van een groen dak aanleggen. Hiervoor geld echter dat er een aantal potentiële nadelen aan verbonden zijn waar je aandachtig voor moet zijn. Niet alleen is het toepassen van deze werkwijze vrij duur, bovendien zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat het een behoorlijke tijd kan duren voordat je dak echt mooi groen ziet. Tel daar bovendien ook nog eens bij op dat er een behoorlijke draagkracht is vereist en de keuze voor een andere optie is vaak snel gemaakt. Bestaat er echter wel nog een andere mogelijkheid? Zeker en vast. 

Een groen dak aanleggen met cassettes is tegenwoordig zeer populair

Voor een groen dak aanleggen geldt dat er vandaag de dag door het merendeel van de mensen voor wordt gekozen om gebruik te gaan maken van zogenaamde sedum cassettes. Dergelijke cassettes zijn eigenlijk ondiepe plantenbakken waarvan de toplaag bestaat uit sedumplanten. Dat de voorkeur van veel mensen tegenwoordig uitgaat naar het gebruik van een dergelijke oplossing is niet meer dan logisch. Niet alleen zijn deze cassettes vrij licht van gewicht, bovendien zal je ook kunnen vaststellen dat ze vrij voordelig aan te schaffen zijn. Als klap op de vuurpijl geniet je bovendien ook nog eens vanaf het eerste minuut van een echt mooi uitziend groen dak. Alleen maar voordelen dus!

Ervaar zelf de vele interessante voordelen van een groen dak!

Naar welke manier van een groen dak aanleggen jouw voorkeur ook uit mag gaan, in de praktijk zal je kunnen vaststellen dat de realisatie van een dergelijk groen dak altijd een reeks van zeer interessante voordelen met zich meebrengt. Hou er bovendien rekening mee dat deze voordelen niet alleen gelden voor jouzelf, maar ook voor bijvoorbeeld de omgeving waarin je woonachtig bent. 

Het aanleggen van een groen dak zorgt ervoor je eigen woning in ieder geval voor dat de onderliggende dakconstructie op de best mogelijke manier extra kan worden beschermd tegen de invloeden vanuit het weer. Dat is echter niet alles. Wat daarenboven immers te denken van de meerwaarde die ze creëert voor de opbrengst van je zonnepanelen? Bovendien is het eveneens zo dat ze regenwater helpt te absorberen en kan ze fijnstof uit de lucht helpen filteren.