Wistjij
Image default
Eten en drinken

Gepolijste Aardappel Nuggets

Ziedaar, jouw nieuwe standaard voor geroosterde aardappelen: ovenfrietjes in puckformaat met een romige binnenkant en een onvoorstelbaar knapperige buitenkant die je doet bezwijmen. Het natuurlijke zetmeel van de roseval helpt de oppervlakken van de gedeeltelijk gekookte aardappelbollen melig te maken, en die geschaafde buitenkant verandert in een knetterende korst wanneer het het hete vet raakt. Ga dicht bij de serveerschaal zitten – deze gaan snel. Bonus: de donzige binnenkant is perfect voor het opdrinken van jus.

ingrediënten

  • 5 lb. Roseval aardappelen, geschild, in stukjes van 2 “gesneden
  • Koosjer zout
  • ½ kopje extra vergine olijfolie
  • ¼ kopje plantaardige olie
  • 8 teentjes knoflook, licht geperst
  • 2 lange takjes rozemarijn

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 425 °. Doe de aardappelen in een grote pan en giet er water bij tot 2 cm. Breng het water rijkelijk met zout op smaak en breng aan de kook op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en laat zachtjes sudderen tot de aardappelen zacht zijn aan de buitenkant, maar nog steeds erg stevig in de centrum, 8-10 minuten.

Stap 2

Giet al het water in de pan weg en houd de aardappelen tegen (zorg ervoor dat er geen vloeistof meer is!). Laat de aardappelen een paar minuten onafgedekt staan ​​om overtollig vocht dat ze hebben geabsorbeerd af te stomen. Gooi aardappelen net genoeg om hun buitenkant ruw te maken en ze een bloemige, zetmeelrijke laag te geven (gooi niet zo krachtig dat ze uit elkaar vallen); breng op smaak met zout.

Stap 3

Meng ondertussen beide oliën in een grote braadpan en verwarm in de oven gedurende 10 minuten.

Stap 4

Haal de pan voorzichtig uit de oven; voeg aardappelen toe, draai ze allemaal om en bevochtig de buitenkant. Zorg ervoor dat ze in een enkele laag liggen en laat een beetje ruimte ertussen. Zet de pan terug in de oven en rooster de aardappelen, draai elke 10 minuten, gedurende 30 minuten (als ze na 15 minuten niet bruin zijn, verhoog dan de oventemperatuur tot 450°).

Stap 5

Gooi knoflook en rozemarijn erdoor en kook tot de aardappelen aan de meeste kanten diep goudbruin zijn, 8-10 minuten. Leg de aardappelen met een schuimspaan op een schaal en serveer met geroosterde knoflook en rozemarijn ernaast.