Wistjij
Alarmsysteem

Ken jij het codeslot?

Codeslot

We gebruiken ze zelf ook wel misschien voor een dagboekje dat niemand mag lezen, voor je koffer als je op vakantie gaat, maar ook zie je wel bij winkels om de doorgang te kunnen openen naar het magazijn of personeelskamer. Het gaat hier om het codeslot. Ze zijn er in veel verschillende opties en bestaan in de meeste gevallen uit een cijfer combinatie van vier cijfers, of je deze nou moet intikken of in de goede volgorde moet rollen, of ze nou in de deurkruk zitten verwerkt of met een speciaal kastje naast de deur of boven de deurkruk zitten gemonteerd. Al deze varianten zijn voorbeelden van een codeslot. Een codeslot wordt dus voor verschillende manieren gebruikt en dan vooral om deuren af te sluiten voor onbevoegde. Ook zijn er kluizen die pas open willen als je de juiste cijfercombinatie ingetypt hebt of in de goede volgorde hebt gerold.

Bruggen en wijken

Ook heb je slotjes bruggen deze hangen verliefde koppels dan aan een speciale brug waar nog veel meer sloten hangen om zo hun liefde voor elkaar te uiten. Sommige bruggen hangen helemaal vol met deze slotjes. Ook zijn er in bepaalde (dure) wijken of in wijken en of plaatsen waar veel inbraken gepleegd worden dat mensen hun huis beveiligen met een alarm dit alarm kan je afsluiten door ook de juiste cijfercombinatie in te voeren in het codeslot die dan het alarm afsluit en je gewoon weer in huis kunt komen, verlaat je het huis weer dan stel je het alarm weer in.

Soorten codesloten 

Een codeslot is het algemene woord voor alle codesloten die verkrijgbaar zijn, zo heb je elektrische codesloten, deze moet je dus handmatig intikken waardoor deze de vergrendeling er automatisch vanaf haalt als de combinatie goed is. Ook is er een code hangslot deze variant wordt voornamelijk bij koffers gebruikt en dus ook bij slotjesbruggen. Ook is er nog een codeslot voor een locker deze is dus veel gebruikt voor een kluisje.

Naast een codeslot zijn er natuurlijk nog veel meer soorten sloten die we ook dagelijks gebruiken. De meest voorkomende sloten zijn nog steeds de sloten die we moeten openen door middel van een sleutel te gebruiken. Sommige mensen hebben ook sleutelbossen vol met verschillende sleutels. Ook zijn er automatische sloten waar je een speciaal soort sleutel voor moet houden die het slot dan kan laten ontgrendelen, deze manier wordt ook wel veel bij flats gebruikt alleen of in combinatie met een normaal sleutelslot.

Ken jij het codeslot?