Wistjij
Eten en drinken

Feestje? Huur een evenement in!

Evenementen

Een evenement eigenlijk heeft iedereen er wel eens een bijgewoond of het van een afstandje gehoord of gezien. Een evenement is een heel ruim begrip, dit komt omdat er zoveel evenementen zijn. Zo kunnen er onder andere sporttoernooien, festivals, ballonfeesten, dorpsfeesten of kleine gesloten feestjes ook evenementen zijn als een bruiloft of een personeelsfeestje. Simpel gezegd is een evenement een verplaatsbaar georganiseerde gebeurtenis.

Evenementen verhuur

Evenementen verhuur houdt niet in dat ze feestjes verhuren. Nee, evenementen verhuur wordt ook wel als begrip gebruikt voor de catering voor evenementen. Oftewel ze kunnen het eten en drinken voor een evenementen regelen, dit kan inhouden dat ze alleen het eten of alleen het drinken voorzien, maar ze kunnen ook beide taken op zich nemen.

Keukens


Het eten voor grote evenementen wordt in groot keukens bereid en zo weer geleverd bij de bestemming waar het voor is. Niet alleen catering bedrijven maken gebruik van grootkeukens ook in bijvoorbeeld zorg instellingen wordt hier gebruik van gemaakt, éen ziekenhuis moet al enorm veel mensen van voeding kunnen voorzien, al dit eten wordt gemaakt in een groot keuken, deze keuken en de koks zijn er op afgestemd om grote porties voedsel te maken.

Horeca

Evenementen verhuur is een tak binnen de horeca. Horeca is een samen treksel van drie verschillende woorden de eerste 2 letters van de drie woorden is het woord horeca geworden. Horeca bestaat namelijk uit de woorden Hotel, Restaurant en Café. De horeca wordt onderverdeeld in vijf verschillende categorieën dit zijn; 

1; zijn alle fastservice, dit houdt in snackbars, schoolkantines en verkooppunten bij benzine- en treinstations. 
2; nachtzalen, discotheken en sociëteit. 
3; bar en eetcafe. 
4; restaurants, lunchrooms en ijssalons en 
5; alle hotels. 

Sommige mensen zeggen dat er nog een zesde categorie is, namelijk een die aan een culturele functie gekoppeld is. Ook van catering kun je wel zeggen dat het onderdeel is van de horeca.

Cateraar

Een cateraar zorg voor alle hapjes en drankjes dus je zou kunnen zeggen dat het ongeveer het zelfde is als evenementen verhuur. Er zijn verschillende contractcatering deze zijn te onderscheiden in; bedrijfscatering, dit is de grootste sector. Institutionele catering; dit is de catering voor ziekenhuizen of gevangenissen, bij deze vorm worden alle drie de maaltijden verzorgt door de catering. Schoolcatering; dit is natuurlijk de catering die het eten en drinken verzorgt voor in de schoolkantine. En inflight catering, de catering aan boord van het vliegtuig.

Feestje? Huur een evenement in!