Wistjij
Image default
Industrie

Een klic-melding voor inzicht

Het is belangrijk om eerst genoeg onderzoek te doen naar de grond waar je gaat graven. Zo moet je rekening houden met verschillende leidingen die onder de grond door lopen en de kabels die er gevestigd zijn. Deze zie je natuurlijk niet boven de grond, dus het is belangrijk om een klic-melding te maken. Door middel van zo’n melding krijg je meer inzicht in de locatie van de leidingen en kabels en kun je een plan gaan maken voor je project. Het is handig om de meldingen in één overzicht te hebben, dus hiervoor is een KLIC app gemaakt. Bij deze app heb je een overzicht en krijg je een bericht als een melding binnenkort afloopt. 

App op meerdere schermen voor medewerkers 

Je kunt zo veel medewerkers toevoegen aan de app als je zelf wilt. Dit is handig, aangezien iedere medewerker de juiste informatie moet hebben in jouw bedrijf. Waar moeten ze precies graven en welke gebieden moeten vermeden worden? Je wilt niet dat er onnodig schade wordt gemaakt omdat er medewerkers zijn die geen toegang hadden tot de verschillende meldingen. De app is zo gemaakt dat het gemakkelijk te bekijken is op diverse schermen. Zo kun je de app gebruiken op je mobiele telefoon, maar ook op een computer scherm of een tablet. Dit is erg handig, aangezien je waarschijnlijk alle drie de schermen veel gaat gebruiken. Tegenwoordig is het verplicht om op die plek ook je KLIC-meldingen online te hebben. Zo’n app is dan heel handig. 

Belangrijke meldingen voor je werkzaamheden 

In de app die je gebruikt binnen je bedrijf, is het mogelijk om drie verschillende meldingen te maken. De meldingen hebben ieder specifieke informatie voor een bepaalde gebiedsomvang. Zo heb je de graafmelding, waarin je inzicht krijgt in 500 x 500 meter. Deze melding is voor twintig werkdagen zichtbaar in de app. Daarnaast heb je nog een oriëntatieverzoek, waarbij je meer inzicht krijgt in de leidingen en kabels voor zelfs 2500 x 2500 meter aan gebiedsomvang. Als laatste heb je nog de calamiteitenmelding, waarbij meldingen voor eventuele dreigingen voor schade of letsel worden gemaakt. 

 

———- 

https://misterklic.nl/