Wistjij
Image default
Industrie

Boorplatform oplichting

Als je als vrouw ergens op het internet aan online dating doet dan is het slechts een kwestie van tijd totdat je op een dag een bericht van een onbekende man ontvangt. In principe is het normaal dat je contactverzoeken ontvangt. Dat is de reden waarom je op het internet aan het daten bent.Sommige van deze contactverzoeken zijn echt, maar veel ervan zijn nep. Het zijn profielen van mensen die niet echt bestaan. De mensen achter deze profielen stelen foto’s, bedenken een naam en contacteren veel vrouwen achter elkaar. Een manier om geld los te krijgen is de boorplatform oplichting praktijk.

 

De boorplatform oplichting werkt als volgt

Op de foto van profiel is een aantrekkelijke man te zien. Een foto van een knappe man die vrouwen waarschijnlijk niet gelijk zullen wegklikken. Ze lezen het bericht van de man die beweert dat hij werkzaam is als zelfstandige ingenieur op een booreilenad. Dit betekend dat hij dus voor zichzelf werkt maar wel werkzaam is op het booreiland. Hij vertelt graag dat het in de Noordzee is, maar dat hij soms ook op andere boorplatforms werkt.

Na een korte tijd vraagt hij om de chat voort te zetten via Google Hangouts of e-mail maar in ieder geval niet op de dating site of app. Hij is weduwnaar of gescheiden en zijn ouders zijn dood of zitten in een tehuis met dementie. Hij heeft geen broers en zussen, maar heeft een jong kind dat op een kostschool of bij een kindermeisje woont.

Dan vertelt hij dat hij erg eenzaam is en hij op zoek is naar de perfecte vrouw voor het leven. En wat een toeval: de vrouw waarmee hij schrijft is precies wat hij wil. Hij schrijft haar meerdere keren per dag. De e-mails worden steeds vertrouwder en na korte tijd wordt hij “verliefd” op de vrouw aan de andere kant van het gesprek. Daarbij stuurt hij haar romantische berichten, liefdesgedichten en links naar YouTube-video’s. En soms ontvangt ze zelfs bloemen of kleine cadeautjes per post. Hij gaat snel in het offensief en praat samen over een toekomst.

 

 

Er gebeurt iets op het boorplatform

Op een dag zal er een probleem ontstaan. De daders gebruiken hiervoor graag het verhaal van de geblokkeerde creditcard. Hier is een voorbeeld: Omdat hij bloemen naar de dame van zijn hart stuurde, sloeg het noodlot toe. Er was een hackersaanval bij de handelaar en daarom werden de creditcards van de klanten om veiligheidsredenen geblokkeerd.

Wat een pech, want nu heeft hij geen financiële middelen meer. Omdat hij op een booreiland werkt, is het moeilijk om hem een nieuwe creditcard te sturen. Het duurt ook een paar dagen om het te valideren. Nu van alle tijden, is er een noodsituatie in verband met zijn werk op het booreiland. Hij moet dringend materialen en gereedschap bestellen. Maar hij kan de levering niet betalen zonder zijn creditcard. Maar zolang hij het project niet heeft afgerond, komt hij niet van het booreiland af en kan hij zijn geliefde geen knuffel geven… Hiervoor vraagt hij dus aan de vrouw of deze geld kan voorschieten.