Wistjij
Image default
Financieel

Dit moet je weten voordat je een broker kiest

De 2 brokers eToro en DEGIRO zijn allebei uitstekende online handel platformen. Maar welke broker is nou beter? eToro vs DEGIRO.

Bij allebei de brokers kun je op een veilige manier beleggen. Er zijn natuurlijk verschillende kosten factoren zoals overboekingskosten, transactiekosten en valuta. Als je met kleine bedragen wilt beleggen dan zijn de valuta kosten bij eToro goedkoper. Ben je van plan om met grotere bedragen aan de slag te gaan? Dan kun je beter voor DEGIRO gaan. Met andere woorden; eToro is geschikt voor beleggen op de korte termijn en DEGIRO is geschikt voor de beleggers die mikken op de lange termijn.

Beginners en gevorderde broker eToro

Dit gebruiksvriendelijke platform is voor handeling in effecten gemakkelijk bedienbaar. De transactiekosten van eToro zijn laag doordat de opnamekosten ook laag zijn, dit maakt eToro een geschikt platform voor de daytraders. Het Copy Traden maakt dat dit platform extra aantrekkelijk is, door portfolio’s te kopiëren van de handelaars die het meest succesvol zijn kun jij je eigen portfolio opbouwen. Ervaringen kunnen worden gedeeld of worden toegelicht en de gebruikers van het eToro platform kunnen CFD-effecten gebruiken voor de stijging of daling van de koers van een bepaald product.

Beleggen op lange termijn met DEGIRO

Deze betrouwbare broker is erg geschikt voor de langetermijnbeleggers. Je krijgt via het platform toegang tot een globale schaal van beurzen en markten. Als je besluit om te handelen op een lange termijn en wanneer je grote transacties wilt doen, is DEGIRO goedkoper. De transactiekosten zijn echter wel wat hoger. In welke omstandigheid dan ook, de broker geeft garanties dat je altijd je geld krijgt.

Je kunt ook direct beginnen met NIO aandelen kopen. Dat is een aandeel dat potentie heeft om Tesla te volgen qua market cap. Dit betekent dat het aandeel anno 2021 nog kan stijgen met ruim 500%

Het opnemen of storten van geld

Je hebt bij allebei de brokers de mogelijkheid om geld te storten of op te nemen met iDEAL. Je kunt ook geld overmaken via een bankoverschrijving.

Conclusie

Veel mensen willen weten wat de verschillen precies zijn tussen de twee brokers. Allebei de brokers zijn anders en ze verschillen erg in aanbod. Probeer daarom, voordat je een broker kiest, vast te stellen voor jezelf welke type trader dat je bent en baseer hier dan ook je keuze op.

https://beter-beleggen.nl/