Wistjij
Image default
Financieel

Deze documenten heb je nodig voor een hypotheek voor ondernemers

Ben je aan het kijken naar een koopwoning? Dan komt hier ook een hypotheek bij kijken. Deze hypothecaire lening zorgt er namelijk voor dat jij jouw woning kunt financieren en vrijwel geen eigen geld in hoeft te leggen. Een hypotheek voor ondernemers brengt echter wel veel extra documenten met zich mee als je een aanvraag in wilt dienen. Het is daarom van belang dat je weet welke documenten er nodig zijn, zodat je minder tijd kwijt bent tijdens de aanvraag. Met deze documenten is de kans ook groter dat de aanvraag goedgekeurd wordt. Maar aan welke documenten moet je allemaal denken? Je leest het in onderstaande informatie. 

 

De jaarcijfers voor een hypotheek voor ondernemers

Bij een hypotheek voor ondernemers moet je als eerste jouw jaarcijfers verzamelen. Als ondernemer moet je namelijk de laatste drie boekjaren kunnen overleggen bij de hypotheekverstrekker. Het is daarom belangrijk dat jouw administratie goed op orde is, zodat er een duidelijk beeld ontstaat van de inkomsten en uitgaven. Van deze boekjaren wordt een gemiddelde genomen, zodat er een goede berekening kan komen om de hoogte van de hypotheek mee vast te stellen. Je kunt ook een onafhankelijke inkomensverklaring op laten stellen, waardoor ook een gemiddelde ontstaat. Het is daarom belangrijk dat je deze cijfers vooraf al goed op een rij hebt staan.

 

De juiste waarde van de woning

Bij een hypotheek voor ondernemers is het ook belangrijk dat je weet wat de waarde van de woning is. Je kunt bij een hypotheekverstrekker uitsluitend 100 procent van de vraagprijs vragen en de rest moet je met jouw eigen geld inbrengen. Je kunt daarom ook een taxateur inschakelen om te ontdekken wat de woning echt waard is. Het rapport dat hieruit ontstaat, kan ook weer helpen om een goede hypotheek in handen te krijgen. Vergeet daarbij ook niet om een bouwkundige keuring aan te vragen, zodat je weet welk eigen geld er nog nodig is om de woning in orde te krijgen. Zo voorkom je dat je voor verrassingen staat en heb je ook weer extra documenten om aan te tonen.

 

In sommige gevallen heeft een hypotheekverstrekker nog andere documenten nodig voordat je de hypotheek voor ondernemers kunt krijgen. Hierover krijg je vanzelf bericht, waardoor je ook deze documenten weer kunt verzamelen. Door vooraf al met een hypotheekadviseur te praten, weet je beter wat jou te wachten staat en kun je de meest belangrijke documenten al klaar hebben liggen voor de aanvraag. Jij hoeft hierdoor vrijwel nergens meer aan te denken en zorgt ervoor dat jouw hypotheek snel in handen is. Zo kun je onbezorgd verhuizen naar jouw eigen koopwoning. 

 

Tip: www.finaforte.nl