Wistjij
Image default
Woningen

De nieuwste en leukste keuken trends van dit jaar

Dit jaar zijn er al veel verschillende en nieuwe trends geweest op gebied van keukens. Naast de nieuwe trends zijn er ook trends van het afgelopen jaar die dit jaar zijn doorgegroeid. 

Keukentrends

  1. Persoonlijke woonkeuken 

Voorheen werd de keuken gezien als een functionele plek om te koken. Tegenwoordig is de keuken het kloppende hart van het huis waar mensen graag samenkomen. Je ziet niet voor niets steeds vaker nieuwbouwhuizen met de keuken als de grootste ruimte in plaats van het woongedeelte. Een kookeiland is perfect hiervoor en verschaft uw interieur van een goud randje. In de keukentrends van dit jaar zien we ook vaak dat de materialen van de keuken naar de rest van de woning worden doorgetrokken, waardoor de keuken opgaat in het interieur. Hierdoor worden stijlen gemixt wat een nog persoonlijkere keuken creëert. Wie wilt dat nou niet? Een unieke en persoonlijke keuken die perfect bij het huis en interieur past.

  1. Duurzame keuken 

Duurzame keukens zijn al langer een gespreksonderwerp, maar woonliefhebbers zijn vaker geïnteresseerd in waarom het nou duurzaam is en wat het duurzaam maakt. Bij bepaalde keukenleveranciers wordt steeds vaker aangegeven wat de reis van het materiaal is, waardoor inzicht wordt verkregen in waar het hout vandaan komt en wie ermee heeft gewerkt. Er wordt meer geëxperimenteerd met overgebleven materialen en het recyclen van materialen. Schoonheid en duurzaamheid gaan steeds vaker hand in hand. Het hoeft niet altijd zo te zijn dat iets wat mooi is gelijk slechte gevolgen heeft voor de natuur. Deze trend zien we niet alleen in de keuken terug, maar ook in andere gedeeltes in woningen. 

  1. Natuurlijke kleuren en materialen

Dit jaar gaan we helemaal terug in de natuur. Het is te zien dat veel materialen en producten geïnspireerd zijn door de natuur. Hierbij kan gedacht worden aan materialen zoals marmer, hout, bamboe, zeegras of maïs. Een mooie combinatie is bijvoorbeeld metaallakken met warme houtsoorten. Deze combinatie zorgt voor een luxe uitstraling in de woning met een warme sfeer. Daarnaast blijven leer en hout ook dit jaar populair. Ook de verschuiving van wit naar zwart blijft plaatsvinden. Steeds vaker is te zien dat witte keukens plaats maken voor zwarte keukens.

  1. Keuken wrappen

Het wrappen van keukens zie je steeds vaker tegenkomen. Bij dit proces worden de oppervlaktes in de keuken gewrapt met een speciale folie die een mooie en verse uitstraling geeft. De folie is verkrijgbaar in allemaal verschillende kleuren en printen. Ook hier zie je de natuurlijke materialen en donkere kleuren terug in de folies.