Wistjij
Image default
Dieren

De webwinkel voor al uw vogelbenodigdheden

Vogels zijn bijzondere dieren die veel gezelligheid en geluk kunnen bieden aan een mens.  Als huisdier vragen ze weinig, maar geven ze veel. Daarbij zijn vogels stiekem heel erg slim, want het leuk maakt om ze bijvoorbeeld trucjes te leren. Vogels kunnen geluiden herkennen en deze koppelen aan een actie. Vogels kunnen hierdoor bijvoorbeeld hun naam herkennen of reageren op het geluid van voedsel in een bak.

Het houden van vogels is relatief gemakkelijk en je krijgt er heel veel voor terug.  Alles dat je nodig hebt vind je bij de webwinkel voor al jouw vogelbenodigdheden

Online voedsel en kooien bestellen

Het is belangrijk om vogels de ruimte te geven en om hen de juiste voeding te bieden. Met de komst van het internet is het makkelijk om dergelijke producten via een webshop te bestellen. Broedkooien, bodembedekking, broedmachines en voedsel zijn hier allemaal te verkrijgen in allerlei vormen en maten.

Zorg dat je nooit teveel voedsel tegelijk besteld, want dit verliest over de tijd haar voedingswaarden. Daarbij zijn dergelijke producten vaak binnen een of enkele dagen bij je thuis bezorgd. 

Onderzoek naar vogelsoorten

Lees je, voordat je een vogel besteld, goed in. Zo weet je wat deze vogels eten, hoeveel ze horen te eten en wat ze verder allemaal nodig hebben. Ook is het belangrijk om te weten welke soorten vogels wel en niet samen kunnen zitten. Bij parkieten is het bijvoorbeeld belangrijk dat mannetjes niet samen in een kooi zitten.

Wat heb je nodig voor je een vogel koopt?

Voor je een vogel gaat kopen, is het belangrijk om een goed beeld te hebben van welke vogel je wilt en wat deze nodig hebben. Daarbij is het ook belangrijk om een beeld te hebben van waar die vogel of vogels dan gehouden gaan worden. Parkieten kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk in een kooitje in de woonkamer gehouden worden, maar duiven hebben veel meer ruimte nodig. Ditzelfde geldt voor papegaaien.

Bestel, voor je een vogel koopt, een geschikte kooi en zet of hang die op een veilige en stevige plek. Zorg dat er minimaal 2 zitstokken in de kooi zitten en bedek de bodem met bodembedekking, zoals schorssnippers. 

Onderhoud en accessoires

Bestel voor je vogels gaat houden leuke accessoires die vogels gelukkig en gezond houden. Denk hierbij aan vogelbadjes. Vogels badderen graag en het is daarom belangrijk dat ze de mogelijkheid hebben om zich ergens te wassen.

Het is belangrijk om te zorgen dat de zitstokken, vogelbaden en bodem schoon worden gehouden. Doe dit eens per week en zorg dat je hier de geschikte materialen voor hebt.

Verse bodembedekking dient hiervoor op voorraad te zijn, zodat je nooit zonder hoeft te doen.  Het kan slecht zijn voor vogels om blootgesteld te worden aan viezigheid, maar ook aan dampen van binnenshuis. Kookdampen en dampen van het steengrillen zijn bijvoorbeeld heel erg slecht voor een vogel. 

Producten online bestellen

Blader eens door de vogel webshops heen en kijk naar de mogelijkheden die geboden worden. Wat zijn er voor een verschillende vogelhuisjes en wat adviseert de website? Wat voor een voedsel is er allemaal en hoe lang is de levertijd? Door hier goed naar te kijken, zul je de juiste producten altijd op tijd in huis hebben en nog lang van je vogel kunnen genieten.

 

https://www.birdsupply.nl/