Wistjij
Image default
Winkelen

Koeienhuid kopen, schapenvacht of beide?

Wil je een koeienhuid of een schapenvacht kopen of toch beiden? Ja dat is een goede afweging omdat je het beide toch voor andere aankleding gebruikt. In dit artikel lees je meer over hoe je een koeienhuid en schapvacht kan gebruiken voor de aankleding van je woning!

Waar kan je ‘naast een vloerkleed’ een koeienhuid nog meer voor gebruiken?

Een koeienhuid vloerkleed kopen is een term die je vaak hoort omdat dit toch wel het meeste gebruikelijke is. En dat terwijl je een koeienhuid voor veel meer kan gebruiken dan alleen maar als vloerkleed, denk bijvoorbeeld aan een poef van koeienhuid, een koeienhuid kussen of als wanddecoratie. Met natuurlijke huid of vacht kan je echt een landelijke en industriële sfeer creëren in je woning, maar je kan het ook gebruiken bij een modern en strak huis aangezien er zoveel veel kleuren en maten zijn.

Waar gebruik je een schapenvacht voor?

Ook een schapenvacht wordt gebruikt als vloerkleed, alleen zie je hier wel wat vaker dat het wordt gebruikt als decoratie. Het wordt vaak over een stoel of bank gelegd, op de tafel met wat extra decoratie erop, als kussen of voor op het vensterbank!

Een echte schapenvacht kopen is wel echt een must! Je voelt zo goed het verschil tussen een echte schapenvacht en een neppe! Een echte is heerlijk zacht, van een stevige kwaliteit en zal veel langer meegaan!

Huiden en vachten zijn dus echt voor veel te gebruiken en geven een warme sfeer in huis! 

Soorten schapenvachten

Bij koeienhuiden heb je alleen natuurlijke koeienhuiden en geverfde koeienhuiden, maar als we naar schapenvachten gaan kijken is er veel meer verschil. Bij een schapenvacht heb je net zo goed te maken met natuurlijke en geverfde, maar daarnaast ook nog in type schapenvacht. Zo heb je een Texelse schapenvacht, IJslandse schapenvachten en Tibet schapenvachten.

Je ziet het verschil goed. Je kan het zien aan de haar lengte, de zachtheid en Krul. Wil je hier meer over weten dan is er veel over te vinden op internet!

https://koeienhuid-schapenvacht.nl/