Wistjij
Image default
Bedrijven

De beste koffie

De perfecte koffie is geen toeval. Het klimaat, de bomen op de plantage, de bodem en de hoogte spellen allemaal invloed op de smaak en de kwaliteit van koffie. Bij een goed bakje koffie ruik je de vers gebrande koffiebonen al bij de eerste druppel in je kopje. De aroma verspreid zich dan langzaam door de kamer. Je dag kan pas goed beginnen zodra je de intense geur diep hebt ingeademd en de eerste slok van jouw smaakvolle koffie hebt geproefd. En wees eerlijk, zo wil je je dag elke dag wel beginnen. En dit kan! Met de koffiecups van Nespresso wordt je in no-time een ochtendmens. Ook voor de studenten zijn er goedkope nespresso cups. Je kan kiezen uit liefst vier bekende smaken: Intenso, Espresso, Espresso Mild en Ristretto. Geniet elke dag van een intense 100% arabica smaak en dat ook nog eens van vers gebrande koffie. In dit artikel ga ik dieper in op de vier bekende smaken.

Intenso

Intenso is een 100% Arabica RainForest Alliance koffie. Na de eerste slok, proef je al de karamel en chocolade karakteristieken. Intenso koffie is eigenlijk bedoeld als een espresso, maar wordt vaak gezien als een kleine stere variatie van de cappuccino. Houd je van sterke koffie en ook nog eens van cappuccino, dan zijn de koffiecups in de smaak Intenso misschien wel iets voor jou.

Espresso

Espresso is eigenlijk geen koffiesoort. Het is de naam voor een bereidingswijze van koffie. Maar hoezo is het dan toch anders dan koffie? Het verschil zit zich in dat bij espresso de koffie in zeer korte tijd onder hoge druk wordt bereid. Espresso is een 100% Arabische koffie met een fruitige, wat lichtere karamel smaak.

Espresso mild

Espresso Mild is een melange van hoogwaardige arabica koffie. Voor liefhebbers van een wat sterkere koffie valt de espresso mild koffie erg in de smaak.

Ristretto

Ristretto is een kleine, sterke koffie van 15 à 20 ml. Een Ristretto koffie drink je in ongeveer één a twee slokken weg. De ristretto koffie is een subtiele licht zurige, fruitachtige koffie wat een vleugje cacao bevat.

De beste koffie