Wistjij
Image default
Gezondheid

Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde is net zoals Homeopathie een natuurlijke geneeswijze. Hierbij wordt het natuurlijke zelfgenezend vermogen van uw eigen lichaam aangesproken om genezing te bewerkstelligen. Deze principe begint steeds meer bekendheid te krijgen. Je kan nu zelfs een EHBO cursus volgen, met natuurlijke middelen.

Iriscopie kan als diagnosemiddel worden ingezet. Iriscopie houdt in dat aan de hand van structuur- en kleurverandering in de iris een bepaalde diagnose of erfelijke aanleg kan worden vastgesteld.

Bij de behandeling gaat de natuurgeneeskunde uit van het energetische concept, de evenwichtige verdeling van de energie over het hele lichaam, het functioneren en welbevinden van de mens in zijn totaliteit, zowel lichamelijk als geestelijk. Als onderdeel van een natuurgeneeskundige behandeling verbetert uw weerstand en voelt u zich weer beter in balans. Dit gebeurt met behulp van reinigen, fytotherapie, voeding en supplementen. Er worden geen schadelijke of sterk werkende middelen toegepast.

In Praktijk Ishku wordt natuurgeneeskunde ingezet als ondersteuning en/of als aanvulling op de homeopatische behandeling.

Reinigen

Een inwendige vervuiling kan allerlei maag-darmklachten geven. Als de afvalstoffen de darmen niet meer via de normale weg kunnen verlaten, zoeken ze zelf een alternatieve route. Via het bloed worden ze o.a. aan de huid afgegeven waar ze allerlei huidproblemen kunnen veroorzaken. Maar deze afvalstoffen kunnen ook terecht komen in het bindweefsel en zijn dan de oorzaak van stijfheid en pijn in spieren en gewrichten. Verder kan het vasthouden ervan ook de oorzaak zijn van aandoeningen van het ademhalingssysteem, vermoeidheid, hoofdpijn en een algeheel onwel bevinden.

Door een inwendige reinigingskuur kan deze inwendige vervuiling in zekere mate worden opgeruimd. Tijdens zo´n kuur wordt gedurende een bepaalde periode bepaald voedsel gemeden. Ook kunnen kruiden met een reinigende werking worden ingezet zoals vb. klei. Om uw darmen weer gezond te maken en zo uw hele lichaam een schoonmaakbeurt te geven, kunt u ook kiezen voor een zogenaamde probiotica kuur. Hierbij wordt een tekort aan lichaamseigen bacterien in het darmstelsel weer aangevuld. Deze bacterien zorgen ervoor dat het lichaam tegen ziekteverwekkende indringers wordt beschermd.

Fytotherapie

Fytotherapie is afgeleid van, wat plant betekent en therapeia, wat behandeling betekent. Fytotherapie is dus het gebruik maken van planten en kruiden om zieken te behandelen. Een ander woord voor fytotherapie is kruidengeneeskunde. Indien de hele plant wordt gebruikt, zoals bij de fytotherapie, wordt de natuurlijke harmonie in de plant gehandhaafd en is de werking optimaal. De kruidengeneesmiddelen van vandaag zullen waarschijnlijk geen duidelijk ernstige schadelijke effecten hebben. Ook al zijn ze volledig ongereguleerd en grotendeels ongetest, zou dat soort voor de hand liggende schade publiciteit krijgen. Voor de hand liggende schade is waarschijnlijker bij mensen met ongewone gevoeligheden, of als een kruidengeneesmiddel wordt gebruikt in ongebruikelijke combinaties met allotheelmedicijnen of andere kruidengeneesmiddelen. Meer subtiele problemen, zoals geboorteafwijkingen, neurologische schade en kanker, zullen veel moeilijker te herkennen zijn.

 

Natuurgeneeskunde