Wistjij
Auto’s en Motoren

Art-Sloten

Er zijn verschillende soorten ART-sloten op de markt. Voordat je een slot gaat kopen is het verstandig om te bekijken aan welke voorwaarden jouw slot moet voldoen en wat de waarde is van het object dat je van plan bent op slot te gaan zetten.

De ART-sloten verschillen in zwaarte en classificatie maar één ding hebben alle sloten met elkaar gemeen namelijk dat ze het ART-keurmerk hebben. Hiermee ben je verzekerd van een slot van de allerbeste kwaliteit en de meeste diefstalverzekeringen voor fietsen en scooters hebben als eis om in aanmerking te komen voor de verzekering dat je in het bezit bent én dat je je voertuig vastzet met een slot met een ART-keurmerk.

Als je van plan bent om je voertuig bijvoorbeeld ‘s nachts buiten laat staan kun je het beste kiezen voor een slot van categorie 4 of 5 terwijl je anders misschien toe kunt met een slot van een lagere categorie. De verschillende ART-sloten hebben verschillende lengtes en het is handig als je kiest voor een slot met genoeg lengte zodat je je voertuig vast kunt maken aan bijvoorbeeld een boom of een beugel.

Je kunt ook overwegen om te kiezen voor een extra discusslot want het is bewezen dat als je meerdere verschillende sloten hebt je voertuig minder interessant is voor dieven om te stelen aangezien ze het teveel werk vinden om verschillende soorten sloten open te breken of te kraken.

Het is uiteraard fijn dat je met ART-sloten verzekerd bent dat je je voertuig met een gerust hart buiten kunt laten staan maar je kunt natuurlijk zélf ook nog andere maatregelen nemen. Probeer donkere steegjes te vermijden om in te parkeren en zet je voertuig het liefst in de buurt van straatverlichting.

Het allermooiste zou natuurlijk zijn als je je voertuig ergens binnen of in een stalling kunt plaatsen maar als dit niet mogelijk is probeer dan tenminste je voertuig ergens aan vast te zetten. Onderhoud je ART-sloten zo af en toe met slotspray en probeer te voorkomen dat je sloten helemaal nat regenen.

Art-Sloten